Impresivni Novak na Rafinoj podlozi: Ko će slaviti u 43. sudaru titana?

Izvor: Blic, 18.Apr.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Impresivni Novak na Rafinoj podlozi: Ko će slaviti u 43. sudaru titana?

Gotovo godinu dana prošlo je od poslednjeg okršaja velikih rivala Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Previše za ljubitelje tenisa koji će moći da uživaju u borbi titana za finale Monte Karla (ne bi trebalo pre 15 časova).

Nole se nalazi u fantastičnoj formi sa 15 uzastopnih pobeda, učinak ove sezone mu je impresivnih 28-2, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dok se Rafa još "traži" i idealno za to mu je njegova omiljena podloga šljaka.

Đoković je u Monte Karlo došao sa odbranjenim titulama iz Majamija i Indijan Velsa, pa bi mogao da uđe u istoriju kao prvi teniser koji je osvojio uvodna tri mastersa u sezoni.

Takođe, Novak je protiv Marina Čilića u četvrtfinalu 10. put ove godine uzeo set sa nulom, što je najbrže u istoriji, a nadmašio je dosadašnjeg rekordera Ivana Lendla kome je to pošlo za rukom 5. maja 1982. godine.

Finale pre finala biće i 43. međusobni okršaj trenutno prvog i petog na svetu koji vodi sa 23:19, kao i ako se gledaju samo mečevi na šljaci sa 14:4, dok je Nole uspešniji kada se posmatraju samo dueli na mastersima - 13:9.

Nadala je pre dve godine na istom mestu pobedio u finalu, da li će sada u borbi za finale?
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.