FOTO: Đoković po peti put trijumfovao na Australian openu

Izvor: Radio 021, 01.Feb.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Đoković po peti put trijumfovao na Australian openu

Novak Đoković je po peti put u karijeri osvojio Australian open, pošto je u finalu savladao Endi Marija sa 7:6, 6:7, 6:3, 6:0.

Prvi teniser sveta je došao do 49. titule u karijeri, ukupno osmog gren slem trofeja, uz dva vimbldonska i jednog US Open pehara.

Đoković je kao i u polufinalu protv Vavrinke u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prvom delu meča igrao sa oscilacijama, da bi u trećem i četvrtom setu pokazao svu raskoš svog teniskog arsenala, pobedivši Mareja 16. put u karijeri. Posebno je impresivan bio u četvrtom setu kada je naglo podigao nivo igre i pravim projektilima gađao Marejevo polje, potpuno izbacivši Britanca iz ravnoteže.

Početak meča obilovao je greškama i oduzetim servisima na obe strane, a prva dva seta morala su da idu u taj brejk, Đoković je prvi dobio 7:5, Britanac drugi 7:4. I u trećem setu nervoza finalista bila je očigledna, čak pet brejkova je bilo sa obe strane, a snovi Mareja da će konačno doći do trofeja u Melburnu trajali su do sredine trećeg seta i rezultata 3:3. Od tog trenutka Novak briljira i osvaja narednih devet uzastopnih gemova.

Đoković je inače treći put u karijeri savladao Mareja u finalu Melburna, posle 2011. i 2013.

Takođe je uradio ono što nikada nikome nije pošlo za rukom u poslednjih 47 godina, odnosno u "Open eri" - osvojio je peti trofej na Australian openu, prvom grend slemu sezone i tako ispisao novu stranicu u teniskoj istoriji. Osvajanjem petog trofeja pretekao je Andre Agasija i Rodžera Federera, koji su po četiri puta bili najbolji u Australiji. Sada je ispred njega samo Roj Emerson, koji je ukupno šest puta bio šampion u Melburnu.

Podsetimo, na putu do ovogodišnjeg finala Novak je savladao Aljaza Bedenea, Andreja Kuznjecova, Fernanda Verdaska, Žila Milera, Miloša Raonića i branioca trofeja Stanislasa Vavrinku.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   US Open,   Tenis

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VECITI SAMPION AUSTRALIJE Djokovic razbio Marija i usao u istoriju

Izvor: medio.rs, 01.Feb.2015

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pobedio je Endi Marija u finalu Australijan opena sa 3:1 i stigao do svoje osme Gren slem titule, a pete u Melburnu* Posebno je bio upečatljiv četvrti set koji je Novak dobio sa 6:0..Najbolji svetski teniser Novak Đoković  stao je u red velikana Gren slema Australijan...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.