Endi o Novaku: Kako je neko mogao da pomisli

Izvor: B92, 20.Jan.2017, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Endi o Novaku: Kako je neko mogao da pomisli

Endi Mari iznenađen je porazom Novaka Đokovića na Australijan openu, ali kaže da nije realno očekivati da jedan čovek dominira tokom čitave karijere.

Đoković je završio učešće na prvom Grend slemu sezone već u drugoj rundi, porazom od Denisa Istomina u pet setova.

Novak je tako propustio priliku da po sedmi put podigne pehar namenjen pobedniku u Melburnu, omogućivši Mariju da bez najvećeg rivala igra na turniru koji nikad nije osvojio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

“Njegova forma u poslednjih šest meseci se može nazvati mučenjem samo za najviše standarde, ali ako ga uporedite sa mnogim igračima, onda nije tako loš. Rani porazi na Vimbldonu i Australijan openu su razočaravajući, želeo je da igra najbolje na tim Grend slemovima. Ipak, osvojio je Masters u Kanadi, igrao finale US opena, finale Završnog Mastersa gde je pobedio petoricu top10 igrača. Osvojio je turnir u Dohi prošle nedelje. Igrao je dobro u poslednjih šest-sedam meseci, samo nije bio konstantan kao pre tri godine. Ali kako je neko uopšte mogao da pomisli da će držati tako visok nivo tokom čitave karijere, ne postoji razlog da nešto tako očekujete”, rekao je Mari.

Najbolji igrač sveta istakao je da takav rezultat neće uticati na njegov nastup.

“Za mene ne menja ništa jer smo mogli da se sastanemou finalu. Nismo mogli da igramo u trećoj ili četvrtoj rundi. Ne brinem oko toga previše, ali ako dođete do finala, onda bi bilo uticaja. Mnogo puta sam bio u finalima ovde, igrao protiv njega i neka su bila baš teška. Nije bilo u planu da igram danas sa Novakom, pa je moj zadatak bio da se fokusiram na Sema, uđem čistih misli i pokušam da odigram dobro. To sam i učinio”.

Iznenađenje je još veće kada se u obzir uzme činjenica da je Đoković šest puta trijumfovao na Australijan openu.

“Naravno das am iznenađen, Novakov rekord ovde govori za sebe, imao je neverovatnih uspeha u Melburnu. Očigledno je da voli uslove ovde, ali je možda posle onako dugog prvog seta očekivao da Istominov nivo malo padne. Nisam gledao meč, video sam možda tri-četiri poena, ne znam šta se tačno dogodio”, dodao je Mari.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.