Đokoviću šesti trofej u Melburnu

Izvor: VOA, 31.Jan.2016, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokoviću šesti trofej u Melburnu

Najbolji teniser sveta do 11. grand slem titule u karijeri stigao posle nešto manje od tri sata igre, četvrtom pobedom u finalu nad Endijem Marijem...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je seriju trijumfa na grand slem turnirima pobedom u finalu Otvorenog prvenstva Australije nad Endijem Marijem u tri seta – 6:1, 7:5 i 7:6 (3), posle nešto manje od tri sata igre.

To >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << je njegova 11. grand slem titule u karijeri, rekordna šesta u Melburnu i treća uzastopn na turnirima velike četvorke, posle Vimbldona i Ju Es Opena u 2015.

Baš kao i u polufinalu protiv Rodžera Federera, prvi reket sveta je sjajno otvorio i meč protiv Marija i dobio prvi set za tridesetak minuta. U sledeća dva vodila se mnogo veća borba, ali je Đoković u oba prvi pravio “brejk” posle kojeg se Mari vraćao.

U drugom je Đoković još jednom oduzeo servis Britancu, i to u 11. Gemu, posle 40:0 na servis Marija, koji je u “taj-brejku trećeg seta ” napravio dve dvostruke servis greške. Đoković je, s druge strane, odservirao dva asa, uz nekoliko “vinera” i stigao do četvrte pobede u finalu u Melburnu nad svojim sedam dana starijim rivalom.

Sa 11. Grand slem titulom u karijeri, Đoković se izjadnačio sa legendama belog sporta Šveđaninom Bjernom Borgom i Australijancem Rodom Lejverom, koji je uživo pratio duel Đokovića i Marija na stadionu koji nosi njegovo ime.

Ispred njega ostaju Rodžer Federer sa 17, Rafael Nadal i Amerikanac Pit Sampras sa po 14, a sa 12 još jedan Australijanac Roj Emerson, čijih rekordnih šest titula u Melburnu je Đoković iznenadio protiv Marija.

Mari se nakon meča našalio "kako mu se čini da je već bio u ovoj situaciji", dok je Đoković prokomentarisao da je meč bio težak i nazvao Marija velikim šampionom i prijateljem, dodavši da je "izuzetno počašćen da bude pomenut uz legende tenisa".

Dvadesetosmogodišnji Beograđanin, kao i pre četiri godine, ima tri od četiri grand slem titule u svom vlasništvu i za nešto manje od četiri meseca pokušaće da osvoji jedini trofej koji mu nedostaje – onaj sa Otvorenog prvenstva Francuske, čime bi se pridružio Nadalu, Federeru, Amerikancu Andreu Agasiju i Lejveru, jedinoj četvorici koji su u “Open eri” osvojili sve četiri najveće titule u svetu tenisa.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.