Đoković posle velike borbe pobedio Čilića

Izvor: Politika, 02.Jul.2014, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković posle velike borbe pobedio Čilića

LONDON – Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je danas u četvrtfinalu savladao Hrvata Marina Čilića sa 6:1, 3:6, 6:7 (4:7), 6:2, 6:2.

Đoković je do jubilarne 10. pobede u međusobnim duelima protiv Čilića došao posle velike borbe i tri sata i 20 minuta.

Srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << teniser nije bio na prepoznatljivom nivou. Odigrao je odlično prvi set, a zatim neočekivano stao, što je Čilić iskoristio i sa dva dobijena seta došao u vođstvo.

Novak je konstantno bio u rezultatskom zaostatku, delovao je stegnuto i često se klizao na terenu. Nikako nije uspevao da nametne svoj ritam i preciznim udarcima strpljivo i lako osvaja poene.

Da nije imao svoj dan govori podatak iz trećeg seta kada nije uspeo da iskoristi četiri brejk lopte. Sa druge strane Čilić je koristio svaku ukazanu šansu što ga je dovelo na set od prvog trijumfa u međusobnim susretima.

To kao da je bilo poslednje upozorenje za Đokovića, koji se konačno trgnuo iz letargije i zaigrao kako zna i ume. Ponovio je igru sa početka meča i konačno došao do petog uzastopnog polufinala Vimbldona.

Srpski teniser će za plasman u finale igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, koji je ranije danas napravio iznenađenje i eliminisao Britanca Endija Mareja sa 6:1, 7:6 (7:4), 6:2.

Đoković i Dimitrov do sada su se sastajali četiri puta i Srbin vodi sa 3:1 u pobedama.

Đoković: Grešio sam, ali sam se na vreme vratio u meč

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ocenio je danas da je s teškom mukom izvojevao pobedu protiv Hrvata Marina Čilića u četvrtfinalu Vimbldona.

„Bio je ovo zaista težak meč u pet setova, Znao sam da će Čilić biti agresivan i pre nego što smo ušli u meč. Imao sam šanse u drugom setu, ali sam dosta grešio sa osnovne linije. Poslednja dva seta uspeo sam da se stabilizujem, slobodno sam zamahivao i dobro vraćao ritern, što mi je na kraju donelo pobedu”, rekao je Đoković.

Drugi teniser sveta je naglasio da izuzetno respektuje protivnika u polufinalu Bugarina Gligora Dimitrova koji je iznenadio prošlogodišnjeg šampiona Vimbldona Britanca Endija Mareja.

„Dimitrov je ostvario veliku pobedu protiv Mareja, Time je pokazao da je igrač koga će svakako biti teško pobediti”, rekao je Đoković.

Tanjug

objavljeno: 02.07.2014.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković pobedio Čilića za polufinale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2014

Drugi teniser sveta Novak Đoković savladao je danas Hrvata Marina Čilića u meču četvrtfinala Vimbldona 3:2 (6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2). Đoković je u polufinalu igrati sa Bugarinom Grigorom Dimitrovom koji je ranije danas pobedio branioca titule Endija Marija.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Novaku triler protiv Čilića i polufinale!

Izvor: RTS, 02.Jul.2014

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu posle velike borbe i preokreta pobedio Hrvata Marina Čilića sa 3:2, po setovima 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2. Sledeći Novakov protivnik je sjajni Bugarin Grigor Dimitrov...Drugi reket sveta Niovak Đoković...

Nastavak na RTS...

Đoković bolji u balkanskom teniskom maratonu

Izvor: Politika, 02.Jul.2014

Drugi teniser sveta po deseti put nadigrao Marina Čilića (6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2), a u polufinalu Vimbldona će se neočekivano sastati s Grigorom Dimitrovim. – Protiv Bugarina tri pobede i jedan poraz, lane u Madridu..Od izveštača „Žurnala”..Vimbldon – Sa Ivaniševićem ili bez njega,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.