Đoković u četvrtfinalu Pariza

Izvor: 24sata, 31.Okt.2014, 02:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u četvrtfinalu Pariza

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira masters serije u Parizu, pošto je večeras u osmini finala savladao Francuza Gaela Monfisa rezultatom 6:3, 7:6 (7:2).

Za ulazak u polufinale, Đoković će suta igrati protiv Britanca Endija Mareja, koga je u dosadašnja 22 međusobna duela pobedio 14 puta. Marej je danas bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova i tom pobedom je obezbedio učešće na Masters kupu u Londonu.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << meču protiv Monfisa, srpski teniser je nastavio niz uspeha, jer mu je ovo bila 11. pobeda u isto toliko međusobnih susreta. Uspeo je da završi posao u dva seta, što je veoma važno, jer će na teren morati već sutra oko 19 sati.

Prvi set Đoković je dobio bez većih problema. Oduzeo je Monfisu servis na startu i poveo sa 3:0, a potom je uspeo da dobije svoje servis gemove i da reši set u svoju korist.

Velika stvar je što je prvi igrač sveta to uradio uprkos činjenici da ga je početni udarac gotovo potpuno izneverio i ubacio je samo 45 odsto prvih servisa.

Kada je u trećem gemu drugog seta Đoković napravio još jedan brejk i poveo sa 2:1, izgledalo je da će to biti njegova rutinska pobeda, ali je tada Monfis počeo da igra neuporedivo bolje.

Napadao je iz svih pozicija, a zahvaljujući izvanrednom prvom servisu Đokoviću više nije dao nijednu brejk šansu.

Set je tako ušao u taj brejk, koji je Francuz odigrao veoma nervozno i sa par grešaka znatno je olakšao Đokoviću posao.

Srpski teniser je poveo sa 4:1 i imao dva servisa, što je bila prednost koju nije mogao da ispusti.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Pariz,   Tenis

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Ðoković u polufinalu Pariza

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2014

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković plasirao se u polufinale masters turnira u Parizu savladavši večeras u četvrtfinalnom meču Britanca Endija Mareja sa 2:0 u setovima - 7:5, 6:2...Ðoković je lakše nego što se očekivalo pobedio velikog rivala. Samo u prvom setu vođena je ravnopravna borba,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.