Đoković savladao Matjea za treće kolo US opena

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2014, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković savladao Matjea za treće kolo US opena

Novak Đoković rutinski se plasirao u treće kolo US opena pošto je u tri seta eliminisao francuskog tenisera Pol-Anri Matjea sa 6:1, 6:3, 6:0.

Đoković i Matje su se do duela na US openu sastajali šest puta, a Francuz je samo jednom uspio da slavi, i to 2006. godine u Parizu nakon dva taj-brejka 7:6(11), 7:6(4).

Najbolji teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << svijeta odlučno je ušao u meč i iskoristio prvu brejk loptu, a zatim bez izgubljenog poena došao do 2:0. U trećem gemu viđena je velika borba, trajao je osam minuta i Novak je mogao do drugog brejka, ali je propustio dvije prilike, pa se Matje pomjerio s nule, prenosi Blic.

Đoković je imao male probleme u četvrtom gemu (15:30), ali je greškama protivnika uspio da ode ponovo na dva gema razlike (3:1). Poslije 23 minuta igre, Nole je nastavio efikasnu igru koja mu je donijela još jedan brejk, ali je Matje kumovao velikom vođstvu protivnika pošto je na brejk loptu napravio duplu servis grešku (4:1). Igralo se još šest minuta što je bilo dovoljno za još dva gema uz još jedan brejk za kraj prvog seta i totalne dominacije prvog reketa svijeta (6:1).

Nekako, vidjelo se da francuski teniser nije spreman da upotpunosti parira protivniku koji je mnogo lakše osvajao svoje gemove, a pravio pritisak na servis protivnika sve do četvrtog gema kada je stvorio dvije brejk lopte, ali ne i ostvario cilj (2:2). Prevazišao je Novak krizu u petom gemu, a onda u šestom konačno oduzeo prvi udarac Francuzu koji nije uspio da se vrati do kraja seta, tako da je Srbin bio na korak od pobjede (6:3).

Uvideo je Đoković da će manjim pritiskom upotpunosti srušiti i malo koncentracije koje je imao Matje, pa je brejk pao već na startu treće dionice, a onda i potvrda za 2:0. Nije Nole stao tu, već je potvrdio još jednim brejkom siguran hod ka trijumfu, a onda vezao još dva gema za narednu rundu takmičenja.

Đoković će u trećoj rundi takmičenja igrati protiv domaćeg tenisera Sema Kverija koji je eliminisao Giljerma Garsiju-Lopeza 6:3, 6:4, 6:4.
Pogledaj vesti o: US Open,   Pariz

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ekspresna pobeda Đokovića

Izvor: Danas, 29.Avg.2014

Beograd - Najbolji svetski teniser Novak Đoković ekspresno se plasirao u treće kolo US opena, pošto su mu za pobedu nad Francuzem Pol-Anri Matjeom od 3:0 (6:1, 6:3, 6:0) bila dovoljno 83 minuta...Đoković je brejkom na startu meča najavio da je izuzetno raspoložen, a samo se jednom suočio sa...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.