Đoković sa devet gemova u nizu razoružao Nieminena na startu Rolan Garosa

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković sa devet gemova u nizu razoružao Nieminena na startu Rolan Garosa

Novak Đoković uspešno je startovao na Rolan Garosu pošto je savladao finskog tenisera Jarka Nieminena sa 6:2, 7:5, 6:2. Najbolji igrač sveta je pri rezultatu 2:5 u drugom setu napravio seriju od devet gemova i tako ugušio agresivnost protivnika.

Novak je bez mnogo problema osvojio prvi set, ali je Nieminen vremenom bio sve bolji, a onda je uspevao da pogodi sve što mu je bilo u planu, te je došao do situacije da servira za izjednačenje u setovima. Ipak, Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dodao gas i krenuo u totalnu ofanzivu, preokrenuo rezultat u svoju korist i došao na korak od pobede. U trećem setu Finac nije imao mnogo šansi da se vrati u duel, tako da je Đoković uzeo kartu za drugo kolo turnira.

"Prokletstvo Rolan Garosa" - Agasi i Federer su ga razbili, a sad je red na Đokovića

Lepom dijagonalom Novak je otvorio meč na servisu Nieminena, a onda se posle dve greške popravio i došao do dve brejk lopte od kojih je drugu iskoristio sa još jednom forhend dijagonalom za vođstvo od 1:0. Novak je u laganom ritmu potvrdio prednost (2:0).

Nieminen se borio, terao Đokovića da odigra udarac više, ali nije uspeo lako da se vrati u set, jer je prvi teniser sveta, na snagu i iskustvo, rešavao gemove u kojima je servirao u svoju korist (3:1). Perfektan potez Finca naterao je Novaka na osmeh i aplauz, a još jednim forhendom smanjio prednost Noleta na 3:2.

Nije posustajao Nieminen, ali mu je uvek falio zaključni udarac koji je, sa druge strane, služio Đokovića (4:2). Komična situacija desila se u sedmom gemu kada je sudija ispustio jako glasan krik kod auta, te je uplašio Đokovića koji se okrenuo ka njemu, dok je publika nasmejana nastavila da gleda duel, a Novak je napravio novi brejk za 5:2.

Sa četiri poena u nizu, Đoković je došao do prvog seta.

Nije naš teniser pravio veliki pritisak na startu druge deonice, pa je Finac iskoristio priliku da povede sa 1:0, ali je Novak odgovorio sa četiri poena u nizu za ekspresno izjednačenje (1:1). Nieminen je postepeno podizao nivo igre, sve do četvrtog gema kada je sa dva forhenda pogodio liniju, a onda iz totalne defanzive napravio brejk protiv Novaka uz potvrdu u narednom gemu (1:4).

Pokrivao je finski predstavnik vrlo dobro teren, stizao je lopte koje bi drugi teniseri vrlo teško stizali, pa je došao i do nove brejk lopte lopte, ali je Novak izdržao pritisak i smanjio na 2:4.

Bilo je jasno da je Novak dobio jako nezgodnog protivnika na startu turnira, a još veći problem je što je Nieminen stekao veliko samopouzdanje tokom drugog seta, pa je servirao i za set, ali nije uspeo da spreči Đokovićev povratak u deonicu (4:5).

I pored sjajne igre predstavnika Finske, Novak je uspeo da preokrene i da napravi brejk, a na licu Nieminena videlo se da je veoma umoran posle dugih razmena i da neće održati ritam iz sredine seta (6:5). Četiri poena u nizu označili su novo osvajanje seta (7:5).

Iskoristio je Nole nalet i lako oduzeo servis protivniku koji je totalno pao u igri (1:0), a onda ga sprečio da uzvrati ribrejkom (2:0). U narednom gemu je Nieminen uzvratio posle greške, a njegove napade odlično je neutralisao "broj 1" za veliki korak ka pobedi sa 3:0. Finac je uspeo da prekine niz od devet izgubljenih gemova sa četiri poena za redom (4:1).

Hteo je protivnik da produži meč, ali to nije bilo u planovima Novaka koji je uspešno priveo priču kraju.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.