Đoković sa Nadalom za finale

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Apr.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković sa Nadalom za finale

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sastaje se danas, od 15 časova i 30 minuta, sa Špancem Rafaelom Nadalom u polufinalu ATP Masters turnira u Monte Karlu.

Đoković je lako izborio polufinale savladavši Marina Čilića iz Hrvatske sa 6:0, 6:3, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Nadal u četvrtfinalu slavio protiv sunarodnika Davida Ferera sa 6:4, 5:7, 6:2.

Polufinalni meč Đokovića i Nadala biće njihov 43. duel, a prvi reket Španije za sada vodi sa 23-19 u pobjedama. Posljednji put sastali su se u finalu Rolan Garosa prošle godine kada je slavio Nadal sa 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

Novak će dobro osjeća na prvom turniru odigranom na šljaci, ali je svjestan da će morati održatio visok novo igre u meču sa Nadalom.

"Moram da se pripremim mentalno. Osim toga, mislim da sam fizički spreman, nisam proveo mnogo vremena na terenu. Takođe, osjećam lopticu veoma dobro i nadam se da ću pružiti dobru partiju. Znam da ću morati da držim visok nivo igre tokom cjelokupnog meča", rekao je srpski teniser uoči duela sa Nadalom.

S druge strane, Nadal je izjavio da Novak igra gotovo savršeno.

"Nisam favorit, to je očigledno. Uvijek će biti veoma težak meč ako igrate protiv igrača koji sve osvaja, kao što on radi, zar ne? On igra gotovo perfektno, radi sve kako treba i dobija mečeve bez većih problema. Kada stvari idu tako dobro, teško je zaustaviti igrača poput Novaka. Kao što sam rekao i prije turnira, danas nije moja borba, ali me u subotu čeka dobar meč. Nova šansa da budem na terenu, uživam u meču i ponovo pronađem osjećaj koji sam imao danas. Onda ćemo vidjeti šta će se desiti", rekao je Nadal.

U drugom polufinalu sastaće se Čeh Tomaš Berdih i Francuz Gael Monfis, javlja RTRS.

Berdih je do sada slavio u pet od od do sada odigranih šest mečeva protiv Monfisa, a posljednji put igrali su ove godine na Mastersu u Majamiju kada je Berdih izašao sa terena kao pobjednik nakon predaje Monfisa opri vođstvu 6:3, 3:2 za češkog tenisera.

Na teren će danas izaći u Nenad Zimonjić u paru s Marcinom Matkovskim koji će se pulufinalu dublova sastati sa američkom kombinacijom Bob i Majk Brajan.

Meč Zimonjić/ Matkovski - Brajan/ Brajan igra se nakon polufinalna singla između Đokovića i Nadala.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 3.288.530 evra.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.