Djoković bolji od Berdiha u finalu Monte Karla

Izvor: Beta, 19.Apr.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djoković bolji od Berdiha u finalu Monte Karla

MONTE KARLO, 19. aprila 2015. (Beta) - Srpski teniser Novak Djoković osvojio je u nedelju turnir Masters serije u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 2:1, u setovima 7:5, 4:6, 6:3.

Djoković je do svoje 23. titule na turnirima Masters serije, kojom se izjednačio na drugom mestu večne liste sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, došao posle dva sata i 43 minuta u finalnom duelu.

Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << set finala Monte Karla obeležilo je pet brejkova. Srpski teniser je napravio tri, dok je Berdihu to dvaput pošlo za rukom.

Berdih je dobro počeo meč. Prvi teniser sveta je dosta grešio, a Čeh je odmah uspeo da napravi brejk i potom ga potvrdio na svoj servis, te na taj način poveo sa 2:0 u gemovima, medjutim, Djoković je u nastavku seta podigao nivo igre, što je u šestom gemu rezultiralo oduzimanjem servisa (3:3) osmom igraču na ATP listi.

Naredni servis gem je Djoković dobio bez većih problema, a onda je načinio i novi brejk, kojim je poveo sa 5:3 i tako sebe doveo do situacije da servira za vodjstvo u setovima.

Ipak, osvajač titule u Monte Karlu iz 2013. godine, nije uspeo na svoj servis da dodje do prednosti od 1:0 u setovima, pošto je Berdih načinio drugi brejk na meču.

Pri rezultatu 6:5 u prvom setu, Djoković je iskoristio pad u igri osmog tenisera sveta i uspeo da načini novi brejk, kojim je poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu pri rezultatu 3:2 za Djokovića, počela je da pada jača kiša, koja je prekinula meč na sat vremena. Neposredno pred prekid Berdih je imao tri vezane brejk lopte, ali nijednu nije realizovao.

Nakon pauze prvi na servisu je bio Berdih. On je uspeo da dobije taj gem, iako je Djoković imao jednu priliku da mu oduzme servis.

Berdih je u narednom gemu došao do jedinog brejka u tom periodu igre, koji mu je, ispostavilo se, bio dovoljan za izjednačenje u setovima - 1:1.

Srpski teniser je u odlučujućem setu načinio dva brejka, dok je Berdihu to samo jednom pošlo za rukom, te je tako Djoković došao do 19. trijumfa u 21. medjusobnom duelu.

Djokoviću je ovo druga titula u karijeri na Masters turniru u Monte Karlu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.