Đoković - Mari |1:1| 2:2

Izvor: RTS, 01.Feb.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković - Mari |1:1| 2:2

Novak Đoković i Endi Mari igraju finale prvog Grend slema turnira u sezoni - Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu. Rezultat je nerešen 1:1. Oba seta odlučena su u taj brejku. Direktan prenos meča je na Prvom programu RTS-a.

12.32 - Vraća Novak brejk! Posle prva dva seta u kojima je delovao prilično umorno Đoković je relativo lako osvojio gem na svoj servis a potom i oduzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protivniku servis za izjednačenje - 2:2 u trećem setu.
12.22 - Rani brejk za Britanca koji već na startu trećeg seta oduzima našem teniseru servis.

12.16 - Endi Marej izjednačuje rezultat na 1:1. Britanac je bio uspešniji u taj brejku koji je dobio sa 7:4. Đoković i dalje ima velikih problema sa prvim servisom. Drugi set trajao je čak 80 minuta. 
12.06 - I drugi set biće odlučen posle taj brejka. Novak je na svoj servis dobio veoma važan dvanesti gem i odveo set u produžetak. U predhodnom maratonskom setu naš teniser je bio blizu novog brejka ali nije uspeo da ga ostvari.
11.38 - Set koji obiluje greškama na obe strane. Mari uzvraća brejkom u osmom gemu i vraća se rezultatski u meč. Početak seta je kasnio zbog navijača koji su pokušali da okače transparent što im obezbeđenje nije dozvolilo. Dva od dva realizacija brejk lopti u drugom setu obojice tenisera.

11.20 - Posle 0:2 prvi reket sveta, uz novi brejk, dolazi do prednosti od 3:2 u drugom setu. Novak je znatno popravio igru dok je Mari sve nervozniji i sve više greši. Fantastična igra našeg tenisera na svoj drugi servis!
11.12 - Nova razmena brejkova. Odigrao je Đoković pametno i prinidio Marija da napravi niz grešaka - 1:2.
11.06 - Britanac prvi dolazi do brejka u drugom setu i vodi sa 2:0. Đokovića muči i skočni zglob zbog čega je Mari i došao do laganih poena. 
10.56 - Jače nerve u taj brejku imao je naš teniser i posle sat vremena i 15 minuta dobio j prvi set 7:6 (7:5). Novaku su na ruku išle i dve velike greške Marija u samom finišu. Na redu je drugi set.

10.43 - Posle skoro sat vremena igre prvi se biće rešen u taj brejku. Novak evidentno ima problema sa povredom palca desne ruke što je i rezultiralo nešto slabijom igrom. 
10.32 - Nova razmena brejkova, Britanac uzvraća novim brejkom za 5:4. Naš teniser je zatražio pomoć lekara zbog povrede desne šake.

10.27 - Đoković uzvraća novim brejkom i ima šansu da na svoj servis osvoji prvi set - 5:3. Prvi teniser sveta nezgodno je udario šaku pri jednom padu.
10.19 - Mari uzvraća brejkom u sedmom gemu pre svega zahvaljujući nešto slabijem servisu našeg tenisera i greškama iz bekhenda. Rezultat 4:3 u prvom setu.
10.03 - Spektakularna igra našeg tenisera i rani brejk za vođstvo od 3:1. Fantastična serija od 9:1 u poenima za Novaka. Mari pod velkim pritiskom nakon brejk šanse koju nije iskoristio. 
09.58 - Sa pet uzastopnih poena Đoković uspeva sa se izvuče iz neugodne situacije u kojoj je Mari imao čak tri brejk lopte (0:40) i osvoji treći set za novu prednost - 2:1.
09.52 - Mari takođe osvaja početni set na svoj servis, rezultat nerešen - 1:1.
09.45 - Odličan početak Novaka Đokovića, prvi set lagano dobijen 40:15 za početno vođstvo od 1:0.
09.43 - Počeo meč, naš teniser prvi na servisu.
09.31 - Novak Đoković i Endi Mari izašli na teren prepune Rod Lejver arene. Sve je spremno za veliki spektakl! Sledi zagrevanje a ubrzo i početak velikog meča.
Ukoliko pobedi Marija, Đoković će osvojiti osmu Grend slem titulu i tako se izjednačiti sa Kenom Rozvelom, Džimijem Konorsom i Andreom Agasijem.
Srpski teniser se bori za petu titulu u Melburnu, dok će Mari pokušati da osvoji prvu.
Prvi reket sveta vodi sa 15:8 u međusobnim duelima i bio je bolji od Marija u dva finala na Australijan openu - 2011. i 2013. godine.
"Sa Endijem sam prvi put igrao kada sam imao 12 godina, lepo je što ćemo igrati još jedno gren slem finale. Marej je odigrao na visokom nivou poslednjih nekoliko mečeva. Iskusan je i neće ga osujetiti važnost meča, iako ćemo obojica biti pod tenzijom", rekao je Đoković.
Marej je uoči meča prepustio Đokoviću ulogu favorita.
"Biće izuzetno teško. Moraću da se dobro mentalno pripremim za sve izazove ako želim da pobedim. Novak u Australiji ima fantastičan rekord, voli da igra i odgovaraju mu uslovi na ovom terenu. Biće veliko iznenađenje ukoliko uspem da pobedim", naveo je Britanac.
Direktan prenos ovog duela možete pratiti na našem Prvom programu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.