Đoković - Federer 0:1 (3:6, 0:0)

Izvor: RTS, 28.Feb.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković - Federer 0:1 (3:6, 0:0)

U finalu turnira u Dubaiju sastaju se stari znanci Novak Đoković i Rodžer Federer. To će biti njihov 37. međusobni duel, a Švajcarac ima dve pobede više.
16.54 - Siguran je bio Švajcarac i došao do prednosti u setovima u velikom finalu - 6:3. 
16.50 - Evo i prvog brejka na meču! Federer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u osmom gemu oduzeo servis Đokoviću i sada ima servis za osvajanje prvog seta - 5:3. 
16.42 - Sredina prvog seta, i dalje bez brejka - 3:3. 
16.30 - Imao je Novak dve brejk šanse ali je Rocer ipak osvojio gem i poveo sa 2:1. 
16.22 - Oba tenisera dobila su svoje prve servis gemove, istina uz dosta muke - 1:1. Za sada se igraju nešto kraći poeni. 
16.15 - Počeo je meč servisom Rodžera Federera. 
16.10 - Ovaj pehar dobiće pobednik današnjeg duela...

16.00 - Uskoro počinje veliko finale u Dubaiju...

U velikom finalu Dubaija, sastaće se Novak Đoković i Rodžer Federer. Prvi i drugi reket sveta igraće 37. put jedan protiv drugog, a Švajcarac trenutno "vodi" sa 19:17.
"Kada igrate protiv Rodžera, to je uvek veliki izazov. Ako želite da osvojite turnir morate da igrate najbolji tenis, posebno protiv njega u finalu, a naročito ovde. Osećam da mu odgovara ova vrsta podloge i da će igrati najbolje što može", zaključio je Đoković, koji u Dubaiju juri petu titulu, a ukupno 50. u karijeri.

Ovim mečom u Dubaiju, Đoković i Federer su prestigli Ivana Lendla i Džona Mekinroa, koji su igrali 36 puta. To znači da će njihovo rivalstvo biti na drugoj poziciji, dok je na prvom mestu takođe Đoković, ali sa Nadalom. Njih dvojica su igrali 42 puta.
Đoković u finalu Dubaija "juri" petu titulu, dok je Federer, iz dosadašnjih osam finala, šest puta osvajao turnir.

Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Federer

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.