Đoković: Dao bih sebi osmicu, biće teško čitati Tomićev servis

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Dao bih sebi osmicu, biće teško "čitati" Tomićev servis

Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je da bi svoju pobedu protiv Finca Jarka Nieminena u drugom kolu Vimbldona sa 6:4, 6:2, 6:3, u rasponu od jedan do deset, ocenio sedmicom ili osmicom.

Nole je samo u uvidnim trenucima meča imao problem, pošto je protivnik napravio brejk, da bi nakon šestog gema sve vratio na svoje mesto i posle svega sat i po vremena završio posao.

"Ocenio bih svoju igru sedmicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili osmicom, mislim da sam odigrao sasvim solidno, dovoljno da meč dobijem u tri seta", rekao je Đoković.

Srpski teniser je naglasio da je Nieminen ušao u meč veoma agresivno, sa vinerima u prvim gemovima.

"Uspeo sma da ostanem miran i fokusiran, verujući da ću se vratiti u igru. Upravo to sam uradio', dodao je Novak.

On je naglasio da je po njemu ključni poen u meču bio onaj u desetom gemu prvog seta kada je osvojio prvi set.

"Tada sam oslobodio ruku i preuzeo kontrolu meča", istakao je prvi teniser sveta koga u trećem kolu čeka Australijanac Bernard Tomića.

"Tomić ume da igra kratke slajs udarce, da priđe mreži, a i veoma mu je teško čitati servis", poručio je Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.