Čudesni Novak iz 2011. nije omiljeni Đokovićev igrač!

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čudesni Novak iz 2011." nije omiljeni Đokovićev igrač!

Na red je došao i Rolan Garos, jedini grend slem turnir koji Novak Đoković nije osvojio. Činilo se da će to biti slučaj 2011, kada je u Pariz stigao sa učinkom 41-0 od početka sezone, no ni tada nije uspeo. Ipak, uoči nadmetanja koje u glavnom gradu Francuske počinje u nedelju, on nije nije obeshraben. Zašto bi i bio, kada je najbolji na svetu, a trenutno ima niz od 22 uzastopne pobede, a 37 u nizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na velikim turnirima, kao što su mastersi i grend slem, u njegovom slučaju Australijan open.

"Uvek imam malo više motivacije kada dođem na Rolan Garos. Očigledno je da me ohrabruje činjenica da sam osvojio sve važnije turnire od prošlog oktobra, a da sam pritom igrao i neke od svojih najboljih mečeva u karijeri. Dolazak na Rolan Garos sa tolikom količinom samopouzdanja pomaže, ohrabruje me da zakoračim na teren i nadmećem se", rekao je Novak.

Đoković
, koji će u prvom kolu igrati protiv Finca Jarka Nijeminena, kaže da ga dosadašnji neuspesi u nameri da osvoje ovaj grend slem nisu obeshrabrili.

"Bio sam u ovakvoj situaciji i ranije, naročito u prethodne dve godine, kada sam dolazio ovde i ljudi su se pitali 'da li je ovo ta godina ili ne?', pitajući se koliko daleko mogu da doguram i mogu li do trofeja. Bio sam blizu u nekoliko navrata. Nisam uspeo da osvojim titulu, ali me to nije obeshrabrilo da i dalje pokušavam. Evo me sada još jednom sa tim ciljem, a ja ja ćudati sve od sebe da dođem u poziciju da osvojim pehar", rekao je lider na svetskoj listi najboljih tenisera današnjice.

Đoković je u 15 ovosezonskih mečeva sa igračima iz Top 10 ATP liste ostvario 14 pobeda. Međutim, u Parizu će, ako se sve bude odvijalo prema planu, morati da već u četvrtfinalu igra protiv Nadala, a u polufinalu sa Endijem Marejem.

"Sada se osećam kompletnije kao igrač, jer bolje kontrolišem emocije na terenu i pronalazim načine da pobedim u napetim mečevima. Fizički sam sazreo, a sada i psihički znam šta mi je činiti, kako da pristupim velikim turnirima, velikim mečevima, kako da pružam u kontinuitetu dobre partije i da izbegnem uspone i padove. Rezultatski posmatrano, 2011. je bila najbolja u mojoj karijeri, u to nema sumnje, ali više mi se sviđa kakav sam igrač sada nego kakav sam bio te 2011", rekao je Đoković.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČINJE! Srpski trio otvara Rolan Garos

Izvor: Blic, 23.Maj.2015

U nedelju počinje drugi ovosezonski grend slem turnir, a na Rolan Garosu će prvog takmičarskog dana nastupiti trojke tenisera iz Srbije, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Dušan Lajović...Program počinje u 11 časova po srednjeevropskom vremenu na svim terenima, a hronološki posmatrano, od naših...

Nastavak na Blic...

Evo šta radi Ana Ivanović u gradu ljubavi

Izvor: B92, 23.Maj.2015

Najbitnije mesto za tenisere i teniserke trenutno je Francuska jer sutra počinje veliko tenisko takmičenje Rolan Garos...U glavni grad Francuske, Pariz stigla je i naša teniserka Ana Ivanović koja je pronašla i malo slobodnog vremena da obiđe ovaj večni grad ljubavi koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim...Pogledajte...

Nastavak na B92...

Vreme je da kralj dobije krunu i na Rolan Garosu

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2015, 13:19

Melburn, Indijan Vels, Majami, Monte Karlo, Rim.. Red je stigao na Pariz! Došlo je vreme da teniski kralj Novak Đoković osvoji jedini grend slem koji još nema u bogatoj kolekciji - Rolan Garos...Srbija će naredne dve nedelje da bude uz svog genija. Fenomenalne partije u 2015. godini, osvojenih pet...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.