Ctrl-Alt-Del Potro: Novak resetovao Argentinca i ušao u finale Londona!

Izvor: Blic, 11.Nov.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ctrl-Alt-Del Potro: Novak resetovao Argentinca i ušao u finale Londona!

Prvi teniser sveta Novak Đoković savladao je posle velikog preokreta Argentinca Huana Martina Del Potra sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:2) i plasirao se u finale završnog turnira u Londonu.

Novak se od 5. novembra vratio na čelo ATP liste, a u Londonu je ubedljivo zauzeo prvo mesto u A grupi sa tri pobede.

Del Potro je završio kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drugi u B grupi iako je pobedio Rodžera Federera, ali je Švajcarac prvi zbog bolje set razlike u trouglu sa njim i Fererom.

Đoković je odlično otvorio meč i poveo 40:0, ali kada je stao prvi servis, otišlo se u "đus" u kom je Novak uspeo da osvoji prvi gem. Nastavio je u istom ritmu i imao 40:15 na servis Del Potra, ali je Argentinac poništio obe brejk lopte i nekako došao do izjednačenja.

Prvi teniser sveta je bez problema nizao poene i gemove na svoj servis, a ništa lošiji nije bio ni Del Potro. Jako važan bio je sedmi gem, najduži do sada, jer je naš teniser morao da spasava brejk loptu u đusu.

Dugo je trajala razmena udaraca koju je Delpo okončao poslavši loptu u mrežu i upravo su ga greške iz forhenda, kojih je napravio sedam, koštale toga da oduzme servis rivalu.

Iako se činilo da meč ide ka taj-brejku, Argentinac je naterao na greške Novaka u devetom gemu i počeo da pogađa iz forhenda, što mu je donelo brejk za 5:4, vredan osvajanja prvog seta. Na svoj servis nije ispustio ni poen, pa je prišao korak bliže finalu.

Jedan od glavnih razloga što je Novaku sada potreban preokret je i što je na drugi servis osvojio samo 31 odsto poena.

Novak je loše otvorio i drugi set poklonivši rivalu tri brejk lopte, ali nije dozvolio i gubitak servisa. Argentinac je prvi došao do brejka u trećem gemu, ali je Novak vrlo riskantnom igrom načinio ribrejk.

Od tog trenutka recimo da je na terenu postojao samo jedan igrač - prvi teniser sveta.

Naredna dva servis gema Novak je završavao sa samo jednim izgubljenim poenom, da bi na 4:3 načinio i drugi brejk, koji je potom potvrdio osvajanjem seta.

Povezane vesti: Del Potro srušio Federera, Rodžera protiv Mareja za finale!
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.