Đoković savladao Berdiha za plasman u polufinale Rodžers kupa

Izvor: RTS, 30.Jul.2016, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković savladao Berdiha za plasman u polufinale Rodžers kupa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je sa 2:0 (7:6, 6:4) Tomaša Berdiha i plasirao se u polufinale Rodžers kupa u Torontu. U borbi za finale, Đoković će igrati protiv Gaela Monfisa. Polufinale se igra u 2 sata posle ponoći.

Novak Đoković plasirao se u polufinale Rodžers kupa u Torontu, pošto je posle dva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sata igre savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4).
Teniski broj jedan nije prikazao vrhunsku igru, ali je i pored toga uspeo da savladao češkog tenisera, protiv koga sada ima skor 27-2.
U prvom setu viđena je velika borba. Đoković prvi stiže do brejka, ali kada se činilo da će prvi set brzo rešiti u svoju korist, dozvoljava protivniku da se potpuno vrati u meč i od 5:2 stigne do 5:5.
Ušlo se u taj-brejk, gde je ponovo Berdih bio na poen od osvajanja prvog dela igre, ali od 3:6 Đoković vezuje pet poena i osvaja prvi set.
Berdih je nervozno ušao u drugi deo igre, nekoliko puta se raspravljao sa sudijom u stolici, što je Novak iskoristio, napravio brejk u petom gemu i do kraja držao svoj servis.
U polufinalu, Đoković će igrati protiv Gaela Monfisa, koji je pobedio Miloša Raonića u dva seta - 6:4, 6:4.
Đoković i Monfis su se do sada sastajali 11 puta i srpski teniser je upisao svih 11 pobeda.
Njihov meč se igra u 2 sata posle ponoći.  
U drugom polufinalu sastaju se treći nosilac Kei Nišikori i peti nosilac Sten Vavrinka.
Ovako je proteklo četvrtfinale u Torontu:
02.39 - Novak osvaja drugi set 6:4 i ukupnim rezultatom 2:0 plasirao se u polufinale Mastersa u Torontu.
02.09 - Novak koristi prvu brejk loptu u drugom setu, vodi sa 2:1 i servira.
01.52 - Đoković je gubio 6:3 u taj-brejku, ali preokreće rezultat i sa 8:6 dobija 13. gem prvog seta - 1:0.

01.41 - Prošlo je sat vremena igre, a pobednika prvog seta odlučiće taj-brejk.
01.27 - Đoković je pri rezultatu 2:2 oduzeo servis protivniku i potom stigao do prednosti od 5:2. Ipak, Berdih uzvraća brejkom i stiže do 5:4 u prvom setu. Čeh je na servisu. 
00.40 - Počeo je meč između Đokovića i Berdiha, srpski teniser prvi servira.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novak: Znam da mogu bolje, ali pobeda je pobeda

Izvor: B92, 30.Jul.2016

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zna da nije bio na maksimumu protiv Tomaša Berdiha, ali ne želi da kritikuje previše svoju igru...Đoković je ispustio 5:2 u prvom setu, ali je na kraju slavio sa 7:&, 6:4 i plasirao se u polufinale Mastersa u Torontu...“Pobeda je pobeda. Bilo je u dva seta,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.