CNN o Fondaciji Novak Đoković

Izvor: Mondo, 12.Feb.2016, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CNN o Fondaciji Novak Đoković

Novak i Jelena Đoković u emisiji Open Court pričali o humanitarnoj fondaciji koju vode

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova supruga Jelena dali su intervju televiziji CNN. Oni su u jednoj od najgledanijih emisija te televizije Open Court pričali o aktivnosti Novak Đoković Fondacije.

Novak i Jelena su objasnili koji su bili motivi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da pokrennu humanitarnu fondaciju, kao i koji su osnovni ciljevi njenog rada.

"Naša želja je da u Srbiji više ne bude dece koja ne pohađaju predškolske ustanove, jer je rani razvoj odnosno period do šeste godine života, ključan za njihov dalji uspeh u životu. Brojke u Srbiji nisu ohrabrujuće, gotovo polovina dece ne ide u vrtiće, ali mi se trudimo da podignemo svest o ovom problemu i da zajedno sa ljudima dobre volje stvorimo i unapredimo uslove za njihov rani razvoj i obrazovanje", rekao je u intervjuu najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Ekipa ove poznate američke televizije obišla je i vrtić "Veseljko" u Obrenovcu koji je u toku poplava bio potpuno uništen, a koji je obnovljen i opremljen zahvaljujući donaciji Novak Đoković Fondacije u vrednosti od blizu 800.000 dolara.

Fondacija je do sada investirala više miliona evra u projekte ranog razvoja, izgradila sedam Školica života, pokrenula projekat "Mind Up" za smanjenje agresivnosti kod dece, zajedno sa Unicefom i Ministarstvom za rad uvela novu uslugu u sistem socijalne zaštite "Porodični saradnik", nizom donacija pomogla škole i vrtiće, i organizovala akcije kojima promoviše sport, zdravu hranu, druženje i fer plej..

"Uprkos velikom broju obaveza koje Novak ima, oboje nalazimo vremena da se potpuno posvetimo radu Fondacije, strastveni smo prema onome što želimo da ostvarimo, a to je da obezbedimo bolje detinjstvo za što veći broj dece. I mi sami, kao roditelji malog dečaka, veoma vodimo računa da maksimalno razvijamo njegove potencijale, jer je to potrebno raditi od najranijih dana", izjavila je Jelena Đoković.

"Naša fondacija trudi se da pored obrazovnih programa stimuliše decu da se bave sportom, fizičkim aktivnostima, da zavole zdravu hranu. Sve ove stvari su veoma važne kako bi se izgradio snažan karakter i kako bi dete izraslo u kvalitetniju osobu", istakli su Novak i Jelena.

Njih dvoje su podsetili da sva istraživanja govore da se ulaganjima u rani razvoj dece investira u njihovu budućnost, jer tako smanjujemo šansu da oni napuste školovanje, i postanu problem ne samo za svoju porodicu, nego i za čitavo društvo.

Emisija Open Court biće emitovana na televiziji CNN u četvrtak.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.