Beker: Novak će se vratiti još jači

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beker: Novak će se vratiti još jači

Bila je ovo neverovatna vožnja... U prošlom vremenu je Boris Beker opisao trogodišnju saradnju sa Novakom Đokovićem u opširnom intervjuu za "Dejli mejl", što je novinara navelo na zaključak da "postoji nepogrešiv osećaj da Nemac govori o završetku jednog poglavlja, a ne o pisanju novog". Ipak, trener drugog tenisera sveta nije odgovorio na pitanje o nastavku saradnje.

"Trenutno smo u procesu pregovora i ne mogu vam reći ništa više od toga. Ne bih mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da kažem ni "da" ni "ne". Zaista sam uživao u poslednje tri godine. Ne kajem se ni zbog čega".

Nekadašnji veliki šampion imao je svašta da kaže o svom pulenu i padu posle Rolan Garosa, pritisku koji će Marej osećati na prvom mestu... Ako se uspešna saradnja okonča, Bekeru će gorak ukus u ustima ostati samo zbog poslednjeg meča.

"Nisam mogao da verujem koliko je loše odigrao u finalu Londona. Novak je dan ranije protiv Nišikorija bio na nivou iz prvih šest meseci. Toliko dobro može da igra kad je sve na svom mestu. A, Endi se sigurno osećao kao starac posle maratona protiv Raonića. Mislio sam da smo u dobroj situaciji pred finale, ali to je bio verovatno najgori meč koji je odigrao otkako sam mu trener. Ni sada ne znam tačno šta se dogodilo".

Nemački stručnjak smatra da će se Đoković vratiti još jači.

"Novak dugo nije trpeo ovakve poraze, pa je gubitak prvog mesta i finala Ju-Es opena možda pravi signal u pravo vreme, kako bi trenirao bolje i bio više posvećen. Ne kažem da će opet sve pobeđivati, ali u 2017. će se više fokusirati na tenis nego u drugoj polovini ove sezone. Ubeđen sam u to".

Beker predviđa da će Marej u maju početi da oseća pritisak.

"Voziće se još neko vreme na talasu uspeha. Verovatno će ga to držati u Australiji i na američkim događajima u martu, jer to je jedini period kada je igrao loše ove godine. Ali, jedna je stvar da igraš kad nemaš ništa da izgubiš, a potpuno druga kada imaš, na primer prvo mesto na svetu. Očekivanja su veća".

Nemac podseća da se u Rimu i Madridu ove godine osetilo da dolazi "novi momak u grad". Marej je dizao formu, Đoković je padao posle osvajanja Rolan Garosa.

"Dominanti igrač ima pravo na pauzu. Borg se povukao u 26, Agasi je imao nekoliko dužih pauza, kao i ja. Pogledajte Tajgera Vudsa i Lea Mesija posle Mundijala pre dve godine. To je najprirodnija stvar za vrhunskog sportistu. Novak je imao puno pravo da uzme tajm-aut i posveti se porodici. Ljudi zaboravljaju da je do takvog uspeha moguće doći samo kada si sebičan i usmeren samo na jedan cilj. A, posle nekoliko godina takav život postaje jedno usamljeno mesto",  zaključio je Boris Beker.

O Imazu ne smem ništa reći

Nemački "Sport bild" je preneo da je Beker uslovio Đokovića rečima "ili Imaz ili ja".

"Slušajte, ja sam unutar tima. Znam sve i ne mogu ništa da vam otkrivam. Volim svog igrača, štitiću ga i nikada neću ništa reći o tome".
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.