Agasi: Novak može da osvoji Rolan Garos, ali Nadal je kao Mont Everest

Izvor: Blic, 01.Mar.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agasi: Novak može da osvoji Rolan Garos, ali Nadal je kao Mont Everest

Nekada prvi teniser sveta Andre Agasi smatra da će bitka za drugi grend slem sezone, u maju i junu na Rolan Garosu biti žestoka. Amerikanac, koji je titulu u Parizu osvojio 1999. godine, rekao je da će glavna borba biti između devetostrukog šampiona Rafaela Nadala i prvog igrača sveta Novaka Đokovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Đoković je sezonu počeo odlično, titulom u Melburnu, dok se Nadal bori da se vrati u nekadašnju formu posle višemesečne pauze zbog povrede, samim tim i šanse Đokovića da konačno osvoji turnir u Parizu su porasle.

“Rafa je Mont Everest na Rolan Garosu, i stići tamo do titule je kao popeti se na Mont Everest bez šerpasa i kiseonika”, rekao je Agasi.

Osvajač osam grend slem titula smatra da Đoković ima šanse da konačno ostvari svoj san i osvoji jedinu veliku titulu koja mu nedostaje u kolekciji.

“Novak se skoro popeo do vrha i to nekoliko puta i nema dileme da igra na nivou više u odnosu na ostale u ovom trenutku. On veruje da može da osvoji turnir. I ja mislim da može i da to zaslužuje, ali ne ako Rafa bude igrao kako može i kako je ranije igrao na tom takmičenju. Jedva čekam da vidim da li će Nadal biti ranjiv. Sada tako izgleda, ali izgledalo je i ranije pa je pobeđivao”, zaključio je Agasi.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.