ATP Madrid: Posle dve godine, Novak Đoković

Izvor: N1 televizija, 04.Maj.2016, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP Madrid: Posle dve godine, Novak Đoković

Posle dve godine pauze, ponovo ćemo gledati Novaka Đokovića na šljaci Madrida

Doček je bio sjajan, ali sada sledi onaj najbitniji deo, ono zbog čega je došao. Posao neće biti nimalo lak, pošto čeka Borna Ćorić, jedan od najtalentovanijih tenisera današnjice, koji je već pokazao velike ambicije dobivši Nikolasa Almagra. Đoković je ispao u drugom kolu u Monte Karlu i priznao je da mu je bio neophodan odmor, da je bio psihički i fizički ispražnjen nakon trijumfa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Indijan Velsu i Majamiju. Imao je dovoljno vremena da se odmori i spremi za Madrid, pa bi trebalo da vidimo starog Noleta. Ćorić se sigurno neće uplašiti ovog izazova, umeo je on da dobije i Marija, ali verovatno nije mogao u lošijem trenutku po njega da dođe prvi duel sa Đokovićem, jer Nole jednostavno mora da dobije ovaj meč. Nole je krenuo u poteru za 64. Peharom u karijeri, dok Ćorić još nije osvojio prvu titulu, ali verovatno je samo pitanje trenutka.

RAMOS VINOLAS – TSONGA

Žo Vilfrid Conga počinje svoje takmičenje u Madridu duelom u večernjem terminu protiv Alberta Ramosa Vinjolasa. Ko prati tenis tokom godina na Sport Klubu, sigurno je zapamtio ovog levorukog Španca, ume da bude veoma nezgodan i ume da pobedi bolje rangirane od sebe. Trenutno je 56. na svetu, ali kada mu se sve kockice poklope, mnogo je bolji od toga. Conga nikada ne skida osmeh sa lica, a nema ni razloga, ove godine igra sasvim solidno, ima 14 pobeda i sedam poraza, a čini se da diže formu iz turnira u turnir. Njemu će odgovarati ova podloga i uslovi i nemojte se začuditi ako ode daleko. Za sada vodi 3-0 protiv Ramosa. 31-godišnjak juri trinaestu titulu u karijeri, koja verovatno ne bi bila nesrećna za njega. Ramos još čeka prvi pehar od kada je 2007. Prešao u profesionalne vode. On se naigrao tenisa ove godine, ali ima više poraza nego pobeda, skor mu je 11-13.

FOGNINI – NISHIKORI

Sigurno se nećete pokajati ako odvojite dva sata svog vremena i pogledate duel Fabija Fonjinija i Keija Nišikorija u Madridu. Fonjini je izgleda trenutno dobro raspoložen. Stigao je do polufinala Minhena, ali mu se onda u subotu nešto nije svidelo, pa je izgubio veoma lako od Filipa Kolšrajbera. On je uvek nezgdan protivnik na šljaci i verovatno je Nišikori, bar za početak ovog turnira, želeo bar malo lakšeg protivnika. Japanac voli Madrid, stizao je i do finala ovde. Bio je nedavno i u finalu u Barseloni, ali je morao da se pokloni moćnom Rafaelu Nadalu. Kao i uvek, pored njega stoji znak pitanja oko fizičke spreme, može li da izdrži ovakve napore? Do sada, ova dva zanimljiva tenisera su se sastala samo jednom, a pobedio je Nišikori. Fonjini ove godine ima skor od ne baš sjajnih 8-7, a u karijeri je sakupio tri titule. Kei ima odličan učinak od 23-7 a njegova kolekcija do sada broji 11 pehara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.