Odbojkaši Vojvodine u finalu Kupa izazivača!

Izvor: RTS, 29.Mar.2015, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Vojvodine u finalu Kupa izazivača!

Odbojkaši Vojvodine plasirali su se u finale Kupa izazivača, protivnik lisabonska Benfika. Napadač fancuskog Marselja Andre Pjer Žinjak na leto prelazi u redove moskovskog Dinama. Brazil bolji od Čilea u Londonu - 1:0. Geri Rasel pobedio Gonzalesa za titulu u pero kategoriji. VN Malezije u kalendaru Formule 1 do 2018. Održan 22. Novosadski maraton. Golden stejt ostvario 60. pobedu. Novak Đoković u 3. kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Majamija.
21.00 - Odbojkaši Vojvodine plasirali su se u finale Kupa izazivača pošto su u Novom Sadu, u revanš utakmici polufinala, savladali belorusku ekipu Strojitelj iz Minska sa 3:2 u setovima - 23:25, 24:26, 25:22, 25:15, 15:10.
U sjajnoj odbojkaškoj predstavi, posle mnogo uzbuđenja i velikog preokreta u maloj sali SPC "Vojvodina" u Novom Sadu, srpski klub je ostvario najveći uspeh u istoriji.
Prvi meč u Minsku Novosađani su dobili rezultatom 3:1.
U borbi za trofej Kupa izazivača Vojvodina se sastaje sa lisabonskom Benfikom, koja je u drugom polufinalnom dvomeču bila bolja od italijanske Ravene (3:0, 3:2).
Prva finalna utakmica između Vojvodine i Benfike igra se 8. aprila u Novom Sadu, a revanš je 12. aprila u Lisabonu. 
18.15 - Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je u prijateljskoj utakmici u Londonu selekciju Čilea sa 1:0.
Odlučujući pogodak na Arsenalovom stadionu Emirati postigao je Firmino u 73. minutu.
Ovo je osma pobeda zaredom otkako je Karlos Dunga ponovo preuzeo mesto selektora petostrukih prvaka sveta.
Bivši istaknuti reprezentativac, koji je prethodno vodio "selesao" od 2006. do 2010, seo je na klupu umesto Luisa Felipea Skolarija nakon debakla na prošlogodišnjem Mundijalu kod kuće.
Brazil, koji je prethodno u četvrtak pobedio Francusku u Parizu sa 3:1, do sada je izgubio samo sedam od 70 mečeva sa južnoameričkim rivalom Čileom.
17.30 - Hrvatski fudbalski reprezentativac Ivan Rakitić rekao je da mora da bude zadovoljan pobedom od 5:1 nad Norveškom, ali da ekipa mora da popravlja "neke stvari".
Osećamo se sjajno posle velike pobede pred 20 hiljada navijača. Nismo odigrali najbolju utakmicu i moramo da popravimo neke stvari, ali bi bilo neobično da budemo nezadovoljni posle pobede od 5:1 nad velikom ekipom, rekao je Rakitić za hrvatske medije.
Hrvatska je prva u Grupi H, sa 13 bodova posle pet kola, odnosno četiri pobede i jednog nerešenog rezultata.
Sve ide u pravom smeru, ali nas čeka još mnogo posla. Ništa još nije gotovo i to ne smemo da zaboravimo u narednim mesecima. Nismo imali dobar dan u subotu, ali smo pokazali da i tako možemo da ubedljivo pobeđujemo... Mladi smo i gladni uspeha. Mislim da smo na pravom putu da uradimo nešto veliko, rekao je fudbaler Barselone.
17.15 - Fudbaler Olimpika iz Marselja Andre Pjer Žinjak na leto nastavlja karijeru u moskovskom Dinamu, tvrde francuski mediji.

Kako prenosi Provans, bivši igrač Lorijana, Poa i Tuluza najverovatnije neće produžiti ugovor sa Olimpikom i u moskovskom klubu pridružiće se zemljaku Matjeu Valbueni.
Za Žinjaka su zainteresovani i Galatasaraj, Inter i Milan, ali je on, izgleda, odlučan da karijeru nastavi u Dinamu, koji će mu biti prvi inostrani klub u dosadašnjoj karijeri, prenosi francuski list.
Dvadesetdevetogodišnji Žinjak postigao je ove sezone 16 golova za Marselj na 30 utakmica, uz dve asistencije.
16.30 - Član tekvondo reprezentacije Srbije Marko Đuričić osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama koje se održava u Nalčiku, u Rusiji.
Đuričić je u kategoriji preko 87 kilograma na startu pobedio Rumuna sa 21:11, a zatim Rusa Kuznjecova, ali ga je povreda sprečila da se bori u polufinalu, saopštio je Tekvondo klub Galeb.
Poslednji takmičarski dan bio je polovično uspešan. Marko Đuričić je u teškoj kategoriji osvojio bronzu što je sjajan rezultat. Imao je peh već u prvoj rundi prve borbe. Zbog pada koncentracije, Rumun ga je pogodio nogom u nos i došlo je do preloma. Marko je tada pokazao svoj najveći kvalitet - hrabrost i snagu, i do kraja borbe je i pored povrede, ubediljivo pobedio Rumuna. U drugom kolu, u borbi za medalju Marko je pobedio iskusnog Rusa, koji je pre toga izbacio prvaka Evrope Belorusa Silu. Polufinalnu borbu smo morali da predamo jer je oficijalni doktor to savetovao zbog povrede, objasnio je trener Dragan Jović.
15.00 - Atletičar iz Srbije Goran Ukić i Klara Ljubi iz Slovenije pobedili su na 22. Novosadskom polumaratonu.
U muškoj konkurenciji kroz cilj su na drugoj i trećoj poziciji prošli Sebastijan Puš iz Slovenije i Ognjen Stojanović iz Srbije.
U ženskoj konkurenciji druga je bila Rada Đurović iz Srbije, a treća Makedonka Vesna Kiradžijeva.
Na ovogodišnjem Novosadskom polumaratonu učestvovalo je više od 1.100 trkača iz 16 zemalja.
Trkači su mogli da učestvuju i u pratećim trkama - štafetnom polumaratonu i "trci zadovoljstva", dok je tradicionalno organizovana i "trka beba" u puzanju.
13.40 - Etiopljanin Birhanu Legese pobednik je Berlinskog polumaratona u kojem su svih deset prvih mesta zauzeli afrički atletičari.
Legese je na cilj stigao u vremenu 59:45 minuta, ispred Kenijca Davida Kogeja koji je zaostao samo jednu sekundu, dok je jioš jedan Kenijac Abrahan Čerobon bio treći sa zaostatkom od još tri sekunde.
U konkurenciji žena, pobednica je Kenijka Sintija Čepčirčir Kosgej u vremenu 1:10,52 sata, ispred sunarodnice Elizabet Čerono sa četiri sekunde zaostatka i Šveđanke Izabele Anderson koja je stigla na cilj sa zakašnjenjem od 39 sekundi za pobednicom.
13.10 - Američke teniserke Serena i Venus Vlijams potvrdile su da će igrati protiv Italije u plej of meču za plasman u Svetsku grupu, 18 i 19. aprila u Brindiziju.
Zaslužile smo da se vratimo u elitu. Imamo nekoliko najboljih svetskih teniserki i treba da se nađemo u Svetskoj grupi A, kako bi se borile za titulu, rekla je Serena Vilijams tokom turnira u Majamiju.
Amerikanke su predvođene sestrama Vilijams prošlog meseca pobedile Argentinu sa 4:1 u meču za plasman u plej of.
12.35 - Velika nagrada Malezije ostaće u kalendaru do 2018, pošto su organizatori te trke produžili na još tri godine ugovor sa čelnicima Formule 1.
Kancelarija premijera Malezije Nađiba Razaka saopštila je da je produženje ugovora ozvaničeno posle pobede Nemca Sebastijana Fetela u drugoj trci sezone na stazi Sepang.
Organizatori su takođe izjavili da će kompanija Petronas u naredne tri godine ostati glavni sponzor trke koja je u kalendaru F1 od 1999. godine.
12.15 - Britanski bokser Kel Bruk odbranio je ttulu u velter kategoriji u IBF verziji, pošto mu je Rumun Džo Džo Dan predao meč u četvrtoj rundi.
Bruk je boksovao prvi put otkako je u septembru tokom odmora na Tenerifama ranjen mačetom u nogu.
Dvadesetosmogodišnji Bruk dominirao je od početka meča, poslavsi Dana četiri puta na pod, pre nego što je sudija proglasio njegovu pobedu - pošto se Rumun u petoj rundi nije vratio u ring.
Mislio sam da nikada neću prohodati posle ranjavanja, a kamoli boksovati, rekao je Bruk.
Tridesettrogodišnji Dan nikada u karijeri do sada nije pretrpeo poraz u prethodnih 36 mečeva. On je u drugoj rundi dva puta završavao na podu, a isto toliko u četvrtoj, da bi njegov tim u petoj rundi "bacio peškir".
Bruk, koji ima savršeni skor od 34 pobede u isto toliko mečeva odbranio je titulu koju je u avgustu prošle godine osvojio pobedivši na poene Amerikanca Šona Portera.
09.45 - Američki bokser Geri Rasel osvojo je titulu svetskog prvaka u pero kategoriji u verziji Svetskog bokserskog saveta (WBC), pošto je tehničkim nokautom savladao branioca pojasa Meksikaca Džonija Gonzalesa.

Dosadašnji prvak nije imao odgovor na snažne i precizne udarce Rasela koji ga je tri puta slao na pod, pre nego što je sudija Toni Viks u četvrtoj rundi prekinuo meč.
Rasel je prvi put oborio Gonzelesa krajem treće runde, da bi i četvrtu rundu otvorio impresivnom serijom udaraca u glavu i telo, kojom ga je drugi put poslao na pod. Gonzales je uspeo da se pridigne, ali ga je Rasel ponovo jednim razornim udarcem vratio u "horizontalu", nateravši sudiju da prekine meč.
Rasel je popravio svoj skor odnosa pobeda i poraza na 26:1, uz 15 nokauta, dok je Gonzalesov bilans sada 57:9.
09.00 - U nastavku prvenstva NBA lige odigrano je pet utakmica a pobedu kao gost ostvario je samo Golden Stejt savladavši Milvoki sa 108:95.
Predvođeni Stefonom Karijem i Klejom Tompsonom "ratnici" su stigli do 60. pobede u ligaškom delu prvenstva i još jednom potvrdili da su u ovom trenutku najspremniji i najkvalitetniji tim Lige. Sa 25 koševa Kari je bio najefikasniji akter susreta, dok je Tompson utakmicu završio sa 21 poenom, od čega je 17 postigao u trećem periodu.
U ostalim mečevima postignuti su rezultati: Šarlot - Atlanta 115:100, Juta - Oklahoma 94:89, Portland - Denver 120:114 i Čikago - Njujork 111:80.
06.00 - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u 3. kolo turnira iz Masters serije 1000 u Majamiju pošto je savladao Slovaka Martina Kližana sa 6:0, 5:7, 6:1.
Protivnik Đokoviću u narednoj rundi biće Belgijanac Stiv Darsis koji je neočekivano pobedio Žila Milera iz Luksemburga sa 6:4 6:7 (2-7), 6:3.
 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvodina u finalu Kupa izazivača

Izvor: B92, 29.Mar.2015

Odbojkaši Vojvodine plasirali su se u finale Kupa izazivača...Oni su u Novom Sadu u revanš utakmici polufinala savladali belorusku ekipu Strojitelj iz Minska sa 3:2 u setovima – 23:25, 24:26, 25:22, 25:15, 15:10...U sjajnoj odbojkaškoj predstavi, posle mnogo uzbuđenja i velikog preokreta u maloj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.