Evo zašto su navijači prekinuli na kratko finale Đoković - Marej /FOTO/

Izvor: Blic, 01.Feb.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto su navijači prekinuli na kratko finale Đoković - Marej /FOTO/

Nekoliko navijača probalo je da utrči na teren tokom finala Australijan opena u kome su se sastali Novak Đoković i Endi Marej, a zbog njihovog protesta moralo je da reaguje obezbeđenje, zbog čega je meč bio prekinut na tri, četiri minuta.

Pri vođstvu Đokovića od 4:3 u drugom setu, uz brejk prednosti, nekoliko osoba je probalo da protestom izrazi svoje nezadovoljstvo što su australijske vlasti od jula 2013. odlučile da sve azilate koje stižu brodovima na ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kontinent šalju u Papuu Novu Givneju.

"Australia open for refugees" (Australija je otvorena za izbeglice) bilo im je na majicama i na velikoj zastavi koju su razvili na tribini, a njihov protest je doveo do pomenutog prekida meča.

Jedna osoba je privedena zbog ulaska na teren "Rod Lejver arene", a ostale su zadržane na tribini, odakle su probale da utrče na igralište.

Dok je trajao prekid, radnici obezbeđenja su formirali mali "živi štit" oko Novaka i Endija, koji su se vratili na svoje stolice i sačekali da se sve raščisti.

Tokom odvođenja uhapšene osobe i to uz stepenice jedne od tribina, ostatak publike joj je zviždao, a nedugo nakon toga meč je nastavljen.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zbog OVIH ljudi je prekinut meč Đoković - Marej!

Izvor: Mondo, 01.Feb.2015

Finale u Melburnu bilo je prekinuto na pet minuta zbog protesta grupe koja se zalaže za zatvaranje centra za azilante. Pročitajte i zašto...Obezbeđenje Australijan Opena bilo je na ozbiljnom ispitu u nedelju, tokom finala između Novaka Đokovića i Endija Mareja, zbog grupe demonstranata koja je...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.