Izvor: HotSport.rs, 30.Jan.2015, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Maraton pripao Đokoviću! Srbin u finalu sa Marejem!

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Australijan opena nakon što je u maratonskom finalu savladao Stanislasa Vavrinku sa 7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0.

Srpski teniser će se u borbi za trofej u Melburnu, ukupno osmi gren slem u karijeri, sastati sa Britancem Endijem Marejem protiv koga vodi u međusobnim duelima sa 15:8.
Zanimljivo je da je Đoković bio bolji od Mareja u dva >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << velika gren slem finala – 2011. i 2013 u Melburnu i 2012. na US Openu.
Novak je do pobede došao nakon skoro četiri sata igre u meču koji su obeležile neiznuđene greške na obe strane.
Đoković je oscilirao u igri, vodio je 1:0 i 2:1, ali je Švajcarca praktično vraćao u igru svojim padovima. Prvi set Srbin je dobio u taj-brejku, kada je proradio i dobio sa 7:1.
Novak je bolje otvorio drugi set, ponovo je uzeo brejk na startu za 2:0, ali je potom usledio novi pad i povratak Švajcarca – 4:2. Đoković je držao prednost, ali je potom Vavrina vezao nova tri gema za 4:6 i 1:1 u setovima.
U trećem setu, Novak je ponovo zaigrao znatno bolje, i kao u drugom setu, ponovo uzeo brejk i došao do vođstva od 3:0. Ipak, repriza se dogodila i u ovom setu, pošto je Vavrinka vezao dva gema, osvojio brejk bez izgubljenog poena – 3:2. Prilike da brejk nije bilo do vođstva Novaka od 5:4.
Vavrinka je sjajno odservirao na set lopti, ali Novak se maksimalno istegao i vratio lopticu u polje, da bi Švajcarac zakucao forhend u mrežu – 6:4, 2-1 za Đokovića.
I početkom četvrtog seta, Novak je uzeo brejk na startu, poveo sa 2:0, ali je potom ponovo dozvolio Vavrinki da se vrati. Vezao je nekoliko bekhenda za 3:3, a onda je Novak odigrao još jedan užasan gem – napravio je četiri uzastopne neiznuđene greške i poklonio brejk rivalu za 4:3.
Do kraja je Vavrinka bez većih problema odservirao i izborio je peti set (6:4).
Ipak u odlučujućem petom setu, Novak je odigrao svoj najbolji set i rezultatom 6:0 došao do konačne pobede od 3:2.
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis,   US Open

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vavrinka bivši šampion, Novak u finalu AO!

Izvor: Večernje novosti, 30.Jan.2015

Šampion protiv još većeg šampiona. Otprilike tako bi se mogao opisati meč koji je odigran na prepunoj "Rod Lejver areni" u Melburnu.Jubilarni, 20. put su "rekete ukrstili" Novak Đoković i Stanislas Vavrinka, a prvi reket svega je odneo 17. pobedu - 7:6 (7:1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0.Tako je Nole došao...

Nastavak na Večernje novosti...

Meč za istoriju: Novak Đoković u finalu AUSTRALIAN OPENA protiv Endija Mareja! VIDEO

Izvor: Svet plus, 30.Jan.2015

Novak Đoković plasirao se u finale Australian Opena nakon što je u polufinalu prvog gren slem turnira u Australiji savladao Stanislasa Vavrinku iz Scaron;vajcarske rezultatom 3:2, po setovima nbsp;7:6., 3:6, 6:4, 4:6, 6:0

Nastavak na Svet plus...

Vilander ne veruje u Noleta: Mari je moj favorit

Izvor: Sportal.rs, 30.Jan.2015

Novak Đoković i Endi Mari odmeriće u nedelju snage u finalu Australijen opena...Iako je Srbin trenutno prvi teniser sveta i prema kladioničarima favorit za osvajanje prvog Grend slema sezone, nekadašnji svetski broj jedan i osvajač sedam Grend slem titula Mats Vilander tvrdi da je ipak Endi Mari...

Nastavak na Sportal.rs...

Put do finala: Novak protiv Endija

Izvor: B92, 31.Jan.2015, 13:53

Dokazana zvezda iz Srbije, sa sedam Gren slem titula i četiri Australijan opena ili dvostruki Gren slem šampion iz Škotske?..Tako je Australijan open najavio duel Novaka Đokovića i Endija Marija u video klipu posvećenom njihovim putevima do finala...Đoković će se u nedelju boriti za petu titulu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.