Treći meč u tri seta nije dobio!

Izvor: Mondo, 21.Apr.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći meč u tri seta nije dobio!

Novak Đoković, dvostruki šampion Monte Karla, pretrpeo je poraz u četvrtfinalu. Pobedio ga je David Gofan, prvi put u takmičarskom meču, posle pet poraza

Novak Đoković nije uspeo da izbori plasman u polufinale mastersa u Monte Karlu. Posle tri seta i dva sata igre pobedio ga je David Gofan iz Belgije - 6:2, 3:6, 7:5. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Uskoro opširnije...

TOK MEČA

PRVI SET

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

1:3 - Prvih 20 minuta u Monte Karlu u potpunosti pripadaju igraču iz Belgije. Za razliku od nekih prethodnih mečeva protiv Novaka Đokovića, u ovaj je ušao motivisan, spreman i maksimalno koncentrisan. Forsira igru sa osnovne linije, snažno servira i uspeva da pronalazi "rupe" na Novakovoj strani mreže. U prvom gemu je napravio brejk, Đoković je u narednom propustio priliku da izjednači, jer nije iskoristio brejk loptu, a čini se i da se Novak nekako nije "zagrejao".

1:4 - NOVI BREJK GOFANA. Gofan nastavlja da atakuje, Novak da se "pronalazi", pa Belgijanac sad ima dva brejka prednosti.

2:6 - Gofan je posle 31 minuta materijazovao bolju igru i poveo 1:0 u setovima. On je sigurno poveo sa 5:1, Đoković za nekoliko minuta produžio ostanak u prvom setu, rešivši ga sa "nulom", a onda je malo "pritisnuo" rivala, imao 30:30 na servis Gofana, ali je Belgijanac ipak zadržao mirnu ruku i završio posao sa uspehom.

David #Goffin is FLYING ✈️

Takes first set off #Djokovic 6-2

#MCROLEXMASTERSpic.twitter.com/accVL4vpf2

— Tennis TV (@TennisTV) April 21, 2017

DRUGI SET

2:1 - Novak se i dalje muči... On je u drugom setu pao u pokušaju da stigne jednu brzu loptu koju mu je uputio Gofan, a izgleda da je taj trenutak ostavio i malo traga na njegovu ne baš dobru igru. Posle toga jedva je "iščupao" gem na svoj servis. Dvema greškama koje je napravio dozvolio je protivniku da stigne do dve brejk prilike, a onda je teškom mukom uspeo da povede.

#Djokovic hits the deck #MCROLEXMASTERSpic.twitter.com/LIqSpsvix7

— Tennis TV (@TennisTV) April 21, 2017

4:1 - BREJK ĐOKOVIĆA! PRVI NA MEČU! I potvrda istog! Kada se činilo da je srpski teniser u lošoj situaciji, on je zablistao i opet pokazao svoju najjaču snagu. Možda je Gofan pomislio da je uradio već veliki deo posla, ali je Đoković imao svoje sjajne minute, pa je posle deset osvojenih poena zaredom stigao do velike prednosti. Krenuo je sjajnom forhend paralelom, koju je "provukao" tik pored Gofanovog reketa u trenutku kada je spasavao dve brejk lopte, a onda dobio i dva gema "sa nulom".

6:3 - Uspeo je Novak posle mnogo bolje igre u drugom delu drugog seta da stigne do izjednačenja. Dobio je na samopouzdanju posle brejka i preuzeo je incijativu na terenu u potpunosti. Drugi reket sveta mogao je i ranije da završi posao, ali je u osmom gemu propustio dve brejk prilike. Ipak, brzo se iskupio i na svoj servis, posle 45 minuta igre, okončao prvi set u svoju korist.

TREĆI SET

2:0 - BREJK ĐOKOVIĆA NA STARTU! Ubacio je Novak Gofana "u mašinu", služi ga svaki udarac i u potpunosti kontroliše situaciju na terenu

3:2 - Đoković održava razliku, Gofan "kaska" za njim, jer je poslednja dva gema na svoj servis "jedva dobio" - u prvom je spasavao dve brejk lopte, a potom je drugi rešio "na razliku"

4:2 - Posle lošeg perioda, zablistao je i David i ozbiljno namučio Novaka u gemu koji je srpski teniser dobio posle 13 i po minuta igre i čak pet spasenih brejk lopti...

#ATPMontecarlo#Djokovic salvo 5 break point en un game que duró 13 minutos 4-2 el serbio, saca #Goffin.

— Deporte Mundial (@deportemundialA) April 21, 2017

4:4 - BREJK! Uporni Gofan nije uspeo u šestom gemu, ali jeste u osmom! oduzima Novaku servis, stiže do izjednačenja i vraća neizvesnost u meč! Belgijanac ne da se ne predaje, nego "leti" po terenu, ima više energije i upravo to ga je skroz vratilo u igru

4:5 - Gofan dobija treći gem u nizu, dolazi do potpunog preokreta i sada je Đoković taj koji servira za ostanak u meču

5:5 - Novak siguran, kas je najvažnije... Stiže do izjednačenja, bez muke i iznenađenja

5:6 - Đoković je žestoko "pritisnuo" u 11. gemu, imao je nekoliko sjajnih poteza, ali i dva jeftino prodana poena (slabi udarci uslovili da ne prebaci mrežu), pa je Gofan dobio gem na svoj servis "na rzliku". Opet Novak u nezavidnoj situaciji - servira za ostanak

NAJAVA MEČA

Za plasman u polufinale u Monte Karlu igraju Novak Đoković i David Gofan.

Srpskom asu to je sedmi duel protiv 13. igraća sveta u karijeri, a izgubio je do sada samo jednom, prošle godine na egzibiciji u Velikoj Britaniji. U takmičarskim duelima Belgijanac je Đokoviću u karijeri uzeo samo jedan set, u Sinsinatiju 2015.

Gofan je do četvrtfinala ove godine u Monte Karlu stigao posle dve ubedljive pobede na startu. Stiva Darsisa dobio je rezultatom 6:2, 6:1, a Nikolasa Almagra nešto teže (7:5, 6:1), dok je sa Dominikom Timom u osmini finala igrao tri seta - 7:6, 4:6, 6:3.

Đoković je kao drugi nosilac bio slobodan u prvom kolu, a potom je oba naredna meča dobio posle žestoke borbe - Žila Simona prošao je tek posle dva i po sata (6:3, 3:6, 7:5), dok se dobrano pomučio i protiv Pabla Karenja Buste - 6:2, 4:6, 6:4.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.