Selaković:Resenje moguće naći, nije realno do Nove godine

Izvor: Press, 29.Dec.2014, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković:Resenje moguće naći, nije realno do Nove godine

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da veruje da je moguće naći rešenje za advokatske zahteve kroz dobar i konstruktivan dijalog, ali da to nije realno da se desi do Nove godine.
"Hoću da verujem da je do Nove godine moguće da se nađe rešenje, ali mislim da nije realno da do toga dođe", rekao je Selaković posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << otvaranja poslednje, 25. povereničke kancelarije za alternativne sankcije u Novom Pazaru.

Selaković je podsetio da je u decembru održano sedam sastanaka stručnih timova Advokatske komore Srbije (AKS) i Ministarstva pravde.

Prema rečima ministra, ovaj protest advokata ili štrajk doneo je mnogo štete sprskom pravosuđu koje je u procesu reformi i koje, i bez toga, ima dovoljno velikih problema sa kojima treba da se bori.

"Sporno pitanje, za advokatsku komoru to su dva pitanja, a ja kažem da je to jedno pitanje - svakako nije, ne sme i ne treba da bude razlog za potpunu blokadu srpskog pravosuđa", naveo je Selaković.

Ministar je podsetio da advokati ne rade već gotovo šest meseci, s obzirom da su rad obustavili najpre na 15 dana u junu, u julu i avgustu su bile sudijske ferije, a od septembra ponovo je obustavljen rad advoakta u celoj Srbiji.

Advokatska komora Srbije saopštila je ranije danas da su pregovori stručnih timova AKS i Ministarstva pravde završeni potpunim neuspehom, tvrdeći da odgovornost za neuspeh pregovora snosi Ministarstvo.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rešenje za advokaturu moguće, nije realno do Nove godine

Izvor: Studio B, 29.Dec.2014

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio da veruje da je moguće naći rešenje za advokatske zahteve kroz dobar i konstruktivan dijalog, ali da to nije realno da se desi do Nove godine. AKS: Pregovori propali.."Hoću da verujem da je do Nove godine moguće da se nađe rešenje, ali mislim da nije realno...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.