SUROVA REALNOST: Srba nema među najboljim igračima sveta u 2015. godini!

Izvor: HotSport.rs, 31.Mar.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUROVA REALNOST: Srba nema među najboljim igračima sveta u 2015. godini!

Prema podacima Međunarodnog centra za sportska istraživanja (CIES), Lionel Mesi predvodi spisak najboljih napadača u 2015. godini. 

Fantastični Argentinac je postigao 17 golova u ukupno 12 odigranih utakmica od Nove godine. Sa druge strane, najljući rival asa Barselone, Kristijano Ronaldo trenutno se nalazi tek 29. na mestu liste pošto je u 11 utakmica mrežu zatresao tek šest puta, ali je po učinku ispred saigrača iz Reala, Bejla koji je 35. i Karima Benzeme >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << koji je 37. poziciji.
Na popisu najboljih napadača iza Mesija su Arjen Roben (Bajern), Bas Dost (Volfsburg), Luis Suarez (Barselona) i Dijego Kosta (Čelsi). 
 
Listu najboljih ofenzivnih veznih igrača predvodi Eden Azar (Čelsi) ispred Ozila (Arsenal), Hesusa Navasa (Siti), De Brujnea (Volfsburg) i Kagave (Dortmund).
Najbolji zadnji vezni je Nuri Sahin (Dortmund), a u Top 5 su Pogba (Juventus), Fernandinjo (Siti), Bilja (Lacio) i Gundogan (Dortmund).
Kod bekova najbolji je Gael Kliši (Siti) koji se našao ispred Marsela (Real), Rafinje (Bajern), Vendelja Nassimenta (Bajer) i Zabalete (Siti). 

Veliko priznanje dobio je reprezentativac BiH i Emir Spahić (Bajer) koji je po učinku u 2015. godini, najbolji evropski štoper ispred Demikelisa (Siti), Humelsa (Dortmund), Smolinga (Mančester junajted) i Tijaga Silve (PSŽ).
U konkurenciji su bili igrači koji su odigrali najmanje dve trećine minuta za svoje sastave. Do poretka najboljih u 2015. CIES je došao zbrajajući statističkim paramterima poput udaraca na gol, stvorenim šansama, blokiranim šutevevima, oduzetim loptama i procentima uspešnih dodavanja…
Na veliku žalost, među najboljim igračima u 2015. godini nema niti jednog igrača iz Srbije.
 hotsport.rs/goal.com
The post SUROVA REALNOST: Srba nema među najboljim igračima sveta u 2015. godini! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.