SAD: Počela šoping groznica Crni petak!

Izvor: Prva.rs, 28.Nov.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Počela šoping groznica "Crni petak"!

Tokom četvorodnevnog praznika, Amerikanci će, prema nekim procenama, potrošiti više desetina milijardi dolara, a veliki broj prodavnica u SAD je svoja vrata otvorio još sinoć, čime je otpočela sezona novogodišnje kupovine i velikih popusta, prenosi agencija Frans pres.

Prema rezultatima jedne ankete, gotovo 30 odsto ispitanika je potvrdilo da će ove godine spojiti šoping i "Dan zahvalnosti", što je blagi pad u odnosu na prošlogodišnjih 32 odsto.

"Crni >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << petak" je poneo taj naziv zbog žrtava u stampedima kupaca, koji su pokušavali prvi da uđu u prodavnice i nađu najbolju robu po niskim cenama. Godinama unazad su u tom stampedu ginuli kupoholičari.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CRNI PETAK: Pogledajte šta danas (ne) morate da uradite! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Nov.2014

Dan posle praznika na Zapadu, "Dana zahvalnosti", poznatiji je po haosu koji izazivaju akcije i rasprodaje, kao i žrtvama koje su prouzrokovali stampedi širom zemlje..“Crni petak” se obeležava dan posle poznatog i značajnog američkog praznika Dana zahvalnosti, koji se svake godine slavi poslednjeg...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.