Roben u nadoknadi za Bajernovu srećnu Novu godinu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Dec.2014, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roben u nadoknadi za Bajernovu srećnu Novu godinu! (VIDEO)

Holandski as doneo Bajernu pobedu od 2:1 na teškom gostovanju u Majncu, iako je hrabri domaćin zaslužio bod

Malo je nedostajalo da Bajern na zimsku pauzu ode bez pobede, jer je Majnc imao 1:1 u 17. kolu Bundeslige sve do prvog minuta sudijske nadoknade.  A onda je na scenu stupio Arjen Roben i golom doneo mir Gvardioli, a Bajernu osmu pobedu zaredom u šampionatu.

Bajern će takmičenje u Bundesligi nastaviti 30. januara sledeće godine protiv Volfsburga u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gostima, dok ostali prvoligaši u subotu i nedelju završavaju jesenji deo.

Domaći fudbaleri šokirali su Bajern u 21. minutu, kada je Šinđi Okazaki prošao po desnoj strani, poslao nisku loptu na peterac, a tamo je spreman bio Elkin Soto koji se lepo snašao i zatresao mrežu.

Ipak, momci Pepa Gvardiole vrlo brzo su se oporavili od šoka i samo dva minuta kasnije došli su do izjednačenja. Jara je napravio prekršaj nad Tomaso Milerom, a Bastijan Švajnštajger je na sjajan način izveo slobodan udarac.

Dobru priliku imao je Majnc u 54. minutu, ali je Manuel Nojer dobro intervenisao posle udarca Junusa Malija. Pokušao je Bajern da uzvrati u 68. minutu, kada je priliku imao Džerom Boateng.

Pokušao je šampion Nemačke u završnici utakmice na mišiće da dođe do pobedonosnog gola i to mu je pošlo za rukom na početku sudijske nadoknade, kada je Roben bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru domaćina.

BUNDESLIGA - 17. KOLO:

Petak:

Majnc -  Bajern 1:2 (1:1)

/Soto 21 - Švajnštajger 23, Roben 90/

Subota:

15.30 Augsburg - Menhengladbah

15.30 Leverkuzen - Ajntraht Frankfurt

15.30 Šalke - Hamburg

15.30 Štutgart - Paderborn

15.30 Verder - Borusija Dortmund

15.30 Volfsburg  - Keln

Nedelja:

15.30 Herta - Hofenhajm

17.30 Frajburg - Hanover

TABELA:

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BUNDESLIGA: Bajern pobedom završio 2014. godinu (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 19.Dec.2014

U premijernom meču 17. kola Bundeslige, Bajern je u gostima sa 2:1 (1:1) savladao Majnc.. . Bavarci su 2014. godinu završili pobedom zahvaljujući Robenu koji je u 90. minutu doneo svom timu preokret protiv Majnca u gostima. Domaćin je poveo u 21. minutu golom Sota posle centaršuta De Blasisa i očajne...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.