Praznične poslastice: Posne novogodišnje krofne

Izvor: Kurir, 21.Dec.2014, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznične poslastice: Posne novogodišnje krofne

Neka miris domaćih krofni ispuni i prazničnu noć!

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.com

Potrebno je:

250ml mlake vode

40g svežeg kvasca

500g brašna

50g margarina

2 kašikešećera

šećer u prahu

2 vanil šećera u prahu

Priprema

1. Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna.

2. Dok kvasac narasta, pomešajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << šećer i margarin, zatim dodajte kvasac, pa polako dodajte brašno i zamesite.

3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.

4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

6. Pospite ih prah šećerom u koji je ste dodali vanilin šećer. Po želji, špricem krofne nafilujte džemom.

Prijatno!

Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:

Praznična trpeza - spoj bakine i mamine kuhinje

Posni novogodišnji cupcakes

5 predloga za (posnu i mrsu) novogodišnju trpezu

Domaće krofne po bakinom receptu

Torte u duhu zimskih praznika

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.