Praznična groznica uveliko počela širom RS

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2014, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznična groznica uveliko počela širom RS

BANJALUKA - Nikoljdanski i novogodišnji praznici bar na trenutak potiskuju besparicu u zaborav pa su se stanovnici i ove godine razletjeli po trgovinama kako bi svoje najdraže obradovali poklonima.

Blještavilo u izlozima, sniženja i raznovrsna roba mamac su za mušterije. Trgovci zadovoljno trljaju ruke jer je praznična groznica uveliko počela.

Prodavnice igračaka i tržni centri puni su roditelja, baka i deka, koji ne žale novac da bi obradovali mališane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
"Darove ispod jelke djeca čekaju cijele godine, pa se zbog toga uprkos krizi nađe novac makar i za najskromniji paketić. Najviše se kupuju igračke koje su na popustu", priča trgovkinja u Banjaluci, a prenosi Glas Srpske.

Prema riječima Banjalučanke Magdalene Mijić nikoljdanski darovi su neizbježni bez obzira na krizu.

"Djeca se najviše raduju Svetom Nikoli i Novoj godini zbog čega uvijek sinčiće obradujem poklonima. Obavezni su slatkiši i igračka, a za to izdvojim oko 50 maraka", kaže Mijićeva.

Praznična atmosfera zahvatila je i Prijedor gdje je ove godine izostala prodaja novogodišnjeg nakita na uličnim štandovima, ali se svakodnevno mogu vidjeti prolaznici sa darovima.

"Praznici su vrijeme kada najmlađe treba obradovati poklonima", poručuju Prijedorčani dok užurbano ulaze u prodavnicu.

Cijena paketića u prijedorskim prodavnicama, kao i u drugim gradovima RS, kreće se od pet do 30 maraka, a trgovci nude kupcima i da sami naprave paketić.

Praznični duh osjeća se i u Doboju, a uprkos tome što su katastrofalne poplave ispraznile džepove novac se nađe makar i za skromne poklone.

"Najvažnije je da u paketiću ima raznovrsnih slatkiša. Umjesto igračaka za unuku sam kupila "barbi kozmetički set" koji sam platila 16, dok sam za unuka uzela "spajdermen set" koji košta 12 maraka", rekla je Ljubinka Mirić iz Doboja.

Praznična kupovina u Foči je u punom jeku. Trgovci kažu da se pazari sve i svašta - slatkiši, igračke, kozmetika i odjeća. Uoči Svetog Nikole sa rafova "nestaju" paketići i čizmice.

"Sugrađani se spremaju za slavu, ali kupuju i paketiće za djecu", kažu u jednoj od fočanskih prodavnica.

I trgovci u gradiškim marketima kažu da praznična prodaja ide veoma dobro, a najtraženiji su paketići.

"Paketići koštaju između deset i 20 maraka. Bolje se prodaju jeftiniji paketići, jer građani uglavnom uzimaju više paketića", rekla je prodavačica u jednom od marketa očekujući još bolju prodaju kako se bliži Nova godina.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.