Izvor: Politika, 18.Dec.2014, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAMTIĆU U 2014: Ivan Tokin, kolumnista i književnik

Ivan Tokin (1971) redovno objavljuje kolumne u „Siti magazinu”, koje su vrlo čitane, kako u štampanom izdanju tako i na internetu. U izdanju „Samizdata B92” u oktobru je objavio prvi roman „Najnormalniji čovek na svetu” čije se treće izdanje očekuje oko nove godine. Radio je kao konobar, šanker, prodavac čokolade, programer, veb-dizajner, revizor računovodstvenih izveštaja, IT konsultant, fizički radnik, pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zidara, a trenutno je kopirajter u agenciji „Nju moment”. Živi u Beogradu, nada se najboljem. Evo po čemu će Tokin pamtiti 2014. godinu

DOGAĐAJ GODINE

Svemir nas je istrpeo još godinu dana.

PROMAŠAJ GODINE

Standardni model političara sa naše planete i sve njegove profesionalne aktivnosti – to mi je promašaj svake godine.

DOMAĆA LIČNOST GODINE

To je, bez dileme, moja žena. To je jedna fina i lepa devojčica koja je tu za mene, da se svaki čas zaljubljujem u nju i da me razume na načine za koje ni sam ne znam da su mi neophodni.

STRANA LIČNOST GODINE

Lionel Mesi. Fudbal kao magija i on kao aktuelni čarobnjak.

ROMAN ILI KNJIGA GODINE

„Budva, bagra i blud”, roman Đura Radosavovića, iz 2011. godine, koji sam pročitao pre nekoliko dana. Nepretenciozna, duhovita, nežna i intimna ispovest zanimljivog čoveka. Uživao sam.

PESMA ILI ALBUM GODINE

„Nova zora” – „Kazna za uši”. Ivek Đorđević je počeo da peva i da se bavi poezijom, što je uz njegovu virtuoznost na gitari dovelo do izdanja koje mi mnogo znači.

FILM GODINE

Danski film „Buđenje Valhale” Nikolasa Vinding Refna iz 2009, ali sam ga ja gledao ove godine. Likovi u filmu nemaju imena. Mislim da glavni junak ne izgovara nijednu rečenicu. Ostali povremeno govore. Film me je hipnotisao slikom i muzikom i pričom koja mi je interesantna i kao najobičnija, kao jednostavan opis puta od tačke A do tačke B, i kao priča koja postavlja sva pitanja koja živ čovek može da smisli.

POZORIŠNA PREDSTAVA GODINE

„Gospođa ministarka” po tekstu Branislava Nušića, u pozorištu Boško Buha, u režiji Tanje Mandić Rigonat. Goran Jevtić – hrabro i inspirativno.

KONCERT GODINE

„Presing” u Domu omladine, 20. novembra. Odličan bend i veliki pesnik Zoran Radović.

TEHNIČKA NOVOTARIJA GODINE

Ne znam ništa o tome. Meni kad neko kaže da je internet u Kaliforniji, dođe mi da mu poverujem.

ŠTA ĆE OBELEŽITI 2015?

Nadam se čudu, jer mislim da nam je čudo neophodno. Voleo bih da čudo obeleži sledeću godinu. Nešto što će nas ostaviti bez daha, od čega ćemo shvatiti da ne mora sve da bude baš ovako kako jeste.

-----------------------------------------

UČETVUJTE U NAŠOJ ANKETI O 2014. GODINI

Šta su po vama bili:

·događaj godine,

·promašaj godine,

·domaća ličnost godine,

·strana ličnost godine

·knjiga godine,

·film godine

·šta će obeležiti 2015

Vaše utiske i favorite u navedenim kategorijama, uz obrazloženje zašto, pošaljite i-mejlom na adresu spektar@politika.rs ili pismom na adresu: „Politika” (za Spektar), Makedonska 29, Beograd.

U ovom izboru možete da učestvujete i na našoj fejsbuk stranici: facebook.com/PolitikaOnline

Pišite...

objavljeno: 19.12.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.