Nova mreža linija na jesen

Izvor: Akter, 08.Apr.2015, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova mreža linija na jesen

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da će najkasnije na jesen biti predstavljena nova mreža linija javnog gradskog prevoza, koja će biti urađena na osnovu studije brojanja putnika i ankete korisnika, saopšteno je iz gradske uprave

On je, prilikom predstavljanja te studije, rekao da brojanje putnika nije rađeno deset godina, za to vreme grad se širio, a mreža linija to nije pratila.

Zato su negde danas autobusi poluprazni, negde gde nema potrebe idu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dupli autobusi, a tramvajska mreža je neiskorišćena. Da bismo uradili pravu mrežu linija koja odgovara zahtevima građana, važno je da imamo ove rezultate, istakao je Vesić.

On je objasnio da će sada, kada Sekretarijat za saobraćaj ima sve podatke, na naučnoj bazi moći da se izračuna kako treba da izgleda nova mreža linija koja će biti po meri građana.

Postojeća mreža nije dugo menjana, već je samo nadograđivana, često stihijski, pogotovo u prigradskom delu grada, i bez mnogo efekata, ukazao je Vesić.

Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović je rekao da je anketiranje 10.000 korisnika javnog gradskog prevoza pokazalo je da su u suštini zadovoljni, jer je samo 15 procenata građana reklo da je nezadovoljno gradskim prevozom.

On je precizirao da su najopterećenije linije 95, 23, 16, najmanji broj putnika je na 513 i 613, a linije sa najmanjim koeficijentom iskorišćenja kapaciteta su 68, 44, 75.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.