MMF zadovoljan

Izvor: Akter, 08.Apr.2015, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF zadovoljan

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je nezvanično razgovarao sa stalnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Kim Daehangom i da misli da su u MMF veoma zadovoljni rezultatima fiskalne konsolidacije u Srbiji, ali da su nezadovoljni brzinom privatizacije

Bezbroj je prepreka koje stoje na putu privatizacije u Srbiji, rekao je Vučić novinarima u Krupnju na otvaranju nove fabrike Jeanci i naveo primer preduzeća Beogradske industrije piva >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << (BIP).

O BIP knjigu da napištete, kako se sa 500 ljudi svake godine smanjuje udeo na tržištu i smanjuje proizvodnja, sa gubicima od pet, šest milona, a državi se ne plaća ni struja ni voda, niti bilo šta, a direktori ostaju moćnici i žive dobro rekao je Vučić.

To su ozbiljni problemi, a ja se bavim ovim najvećim stvarima, da probamo da završimo Hemijski kompleks, FAP i Teniz koji bi trebalo da dođe u Srbiju i oživi poljoprivredu, dodao je on.

Prema rečima Vučića, to su krupne i ključne stvari koje će da utiču na celu zemlju, kao Železara.

Naravno, bavićemo se i privatizacijom, jer bez uništavanja tog parazitskog sitema ponašanja ne možemo da idemo dalje, zaključio je premijer.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Pivo

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u Krupnju: Bez ozbiljne privatizacije ne možemo da krenemo napred

Izvor: Kurir, 08.Apr.2015

Navodeći kao primer BIP, Vučić je istakao da to preduzeće ima gubitke od pet-šest miliona, da ne plaća državi struju i vodu, da smanjuje proizvodnju, ali da direktori uvek ostaju isti i da žive dobro. Nažalost, u Srbiji to tako funkcioniše, i to su ozbiljni problemi, kaže premijer..BEOGRAD...

Nastavak na Kurir...

MMF: nismo dobili zahtev za povećanje plata i penzija

Izvor: Politika, 09.Apr.2015, 15:03

Ne poričem da je manji deficit u budžetu dobra vest, ali treba da uradimo analizu da li je to održivo, kaže Deheng Kim predstavnik MMF-a u Srbiji..Nisam bio iznenađen činjenicom da je minus u budžetu u prvom tromesečju niži nego što smo mi to predvideli. Pre bih rekao da sam bio srećan. Ovim...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.