Kriziram kad nisam sa sinom

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2014, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kriziram kad nisam sa sinom"

Dejan Matić (36) završava u studiju snimanje pesama za novi album koji će objaviti oko Nove godine. Osim toga, ima nastupe širom Srbije, ali i u regionu i po dijaspori. Iako bi mu mnogi pevači pozavideli, on ipak pati.

Tatino čedo: Dejan sa sinom, suprugom i ocem

 

- Hvala Bogu da imam posla, zadovoljan sam i pesmama koje su mi saradnici uradili za novi album, ali mi teško pada razdvojenost od porodice. Nedostaje mi moj sin Zoran, koji će sredinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << decembra napuniti dve godine. Mnogo smo vezani. Kad se zalomi ovako da po nedelju dana nismo zajedno, jer je on sa majkom u Beču, a ja na putu, mnogo patim ili, kako ja to kažem - kriziram - iskren je Dejan.

 

Dobiću još jednog sina

- Jelena se odlično oseća u drugoj trudnoći i u drugoj polovini marta dobićemo još jednog dečaka - kaže Dejan i dodaje da je Zoran pravi vragolan.

- Kad napravi neki nestašluk, majka mu kaže da to više ne radi, a on joj odgovori: "Pa, ja sam Zoki vjagolan!" Mnogo je sladak, već mesec dana u Beču ide u jaslice i odlično se uklopio. Pre neki dan sam seo za klavir i zasvirao početne taktove pesme "Žal", a Zoki mi je rekao: "Neću Šabana,'oću Gileta!" Jeste još mali, ali je sluhista.

Na prethodnom albumu imali ste čak 12 numera, da li ste sada našli dovoljno kvalitetnih kompozicija?

- Iako sam rekao da više neću snimati toliki broj pesama odjednom, ponovo sam se našao na slatkim mukama. Nemam srca da neku ostavim po strani, a i zašto bih kad su dobre, sviđaju mi se i verujem u njih. Autori sa kojima sam i ranije radio znaju moj senzibilitet i afinitete, pa smo se našli na istoj talasnoj dužini. Ne bih da zvučim neskromno, ali imam nos da nanjušim hit.

Na albumu neće biti nijedne autorske pesme vašeg brata Saše, koji se u poslednje vreme posvetio komponovanju?

- Preslušao sam četiri numere koje je napisao, ali mi nisu odgovarale, zapravo nisu se uklapale u koncepciju albuma. A i kasno sam čuo Saletove pesme kad sam već odabrao većinu pesama za CD. Bratsku saradnju ćemo verovatno ostvariti na nekom od narednih albuma.

Odličan duet

- Pesmu "More tuge", koju su snimili Saša i Severina, čuo sam dok je još nastajala i to je odličan je duet. Lepo je otpevan, ima dobar tekst, melodiju, aranžaman. Sve je super, biće to hit! - hvali Dejan bratovljevu novu numeru.

Kada ćete se vi, kao Saša, posvetiti ozbiljnije autorskom radu?

- Nemam vremena, a Sale je napravio nešto dužu pauzu između dva albuma, pa se verovatno iznervirao što nije nailazio na pravu pesmu, i onda je seo i sam napisao nekoliko kompozicija po svojoj meri. Možda ću i ja tako jednog dana. Ali, sada za tako nešto nemam potrebe. Pa gde još da i ja komponujem pored petnaestak pesama drugih autora za koje smatram da su odlične?! Morao bih onda da objavim dupli ili trostruki album.

Da li ćete se prijaviti za Grandov festival?

- Ne verujem, mada se još lomim. Imam silne privatne obaveze, a i u vreme održavanja festivala neću biti u Beogradu zbog ranije ugovorenih poslova. A treba malo i da odmorim od takmičenja. Lepo je osvojiti nagrade na festivalima, ali meni to nikada nije bio prioritet. Prava stvar je kada ti festivalska pesma donese posao i više gostovanja kao što mi se desilo s numerom "Niko i neko". Jer, sve je džaba ako sedim kod kuće i držim u krilu nagrade, a niko me ne zove da radim kako bih tu pesmu čuo uživo.

 

Provozao auto

- Brojne pohvale dobio sam za duet "U gradu", koji sam snimio grupom "Kao kao". Dobar sam drugar sa momcima iz benda, pa je tako došlo i do naše saradnje. Mnogima se dopao spot u kojem sam malo provozao auto. Neki dušebrižnici su se zbog toga uplašili, strahujući za bezbednost u saobraćaju, ali i za mene. Izgleda da me više oni vole, nego ja sam sebe. Ali, neka ne brinu, sve je bilo pod kontrolom - smeje se Dejan.

 
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Lomi se da li da ide ne Grandov festival: Ne vredi mi da sedim i držim nagrade u krilu

Izvor: Scandal.rs, 31.Okt.2014

Dejan Matić (36) završava u studiju snimanje pesama za novi album koji će objaviti oko Nove godine. Osim toga, ima nastupe širom Srbije, ali i u regionu i po dijaspori. Iako bi mu mnogi pevači pozavideli, on ipak pati...- Hvala Bogu da imam posla, zadovoljan sam i pesmama koje su mi saradnici uradili...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.