Kanađani namirisali zlato u Srbiji

Izvor: B92, 02.Mar.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanađani namirisali zlato u Srbiji

Kanadska kompanija "Avala risorsis" će ove godine obaviti nove terenske radove na projektu Tulare u opštini Medveđa na jugu Srbije, najavljeno je iz kompanije.

Radovi će biti značajni za definisanje zone mineralizacije zlata, srebra i olova na površini, pošto su dosadašnji, kako se navodi, "dali ohrabrujuće rezultate".

"Za sada je ciljano područje još uvek malo istraženo, ali su u planu za ovu godinu novi terenski radovi, koji imaju za cilj da testiraju paralelne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zone i na taj način dovedu do uvećanja potencijala istražnog područja“, izjavio je menadžer istraživanja u kompaniji Džastin van der Torn.

U zvaničnom saopštenju kompanije prezentovani su rezultati raskopa sa južnog dela istražnog prostora Tulare, gde su prethodno već otkrivena dva ležišta bakra i zlata, "Kiseljak" i "Jelou krik" (Yellow Creek).

"Avala risorsis je prošle godine preuzela Projekat Tulare, nakon njene integracije sa kompanijom Dunav risorsis u Kanadi, tako da će buduće aktivnosti obuhvatati i detaljne analize dosadašnjih radova i rezultata na datom projektu“, rekao je Van der Torn.

U saopštenju se takođe najavljuju dodatni istraživacki radovi na Projektu zlata Timok, koji se nalazi na istoku Srbije u blizini Žagubice, radi proširenja do sada definisanih ležišta.

Kompanija je ranije objavila da bi, na osnovu dosadašnjih rezultata istraživanja i preliminarne studije, otvaranje prvog rudnika zlata u Srbiji koštalo oko 177 miliona dolara. Ukoliko se planovi ostvare, u rudniku bi posao našlo 250 radnika, a Republika Srbija bi na osnovu rudne rente mogla za deset godina da dobije više od 30 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ohrabrujući rezultati istraživanja preduzeća Avala Resources

Izvor: Bor030.net, 02.Mar.2015

Avala Resources Ltd. saopštila je nove, ohrabrujuće rezultate, sa nedavno pribavljenog istraživačkog projekta Tulare u opštini Medveđa na jugu Srbije, značajne za definisanje zone mineralizacije zlata, srebra i olova na površini...Ovi rezultati su dobijeni nakon istraživačkih radova obavljenih...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.