Forum mladih Igmanske inicijative

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2014, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum mladih Igmanske inicijative

Forum mladih Igmanske inicijative i Fondacija Friedrich Ebert otvorili su poziv za učešće u radu II Foruma nove regionalne politike i evropskih integracija “Problem nezaposlenosti mladih u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji - rešenje po uzoru na nordijski model saradnje”, koji će se održati od 14. do 16. novembra 2014. godine u Beogradu.

Forum je namenjen visoko motivisanim pojedincima koji su spremni da u dinamičnom radnom okruženju učestvuju u razmeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ideja i stavova o najvažnijim pitanjima koja se tiču odnosa između zemalja potpisnica Dejtonskog sporazuma, analiziraju i diskutuju aktuelne politike vlada u regionu i njihov odnos prema Evropskim integracijama, regionalnoj stabilnosti i saradnji.

Poziv je otvoren za mlade ljude koji su spremni da pruzmu inicijativu radi brže normalizacije odnosa među državama potpisnicama Dejtonskog sporazuma. Uslov je da su stariji od 20 godina, da su državljani jedne od zemalja potpisnica - Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, da mogu da prisustvuju konferenciji u celosti i da su aktivisti demokratskih političkih stranaka, mirovnih pokreta ili udruženja građana.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje, koji ispunjavaju navedene kriterijume, mogu se prijaviti slanjem prijavnog formulara i biografije sa jednom kolor fotografijom, do 5. novembra 2014. godine na email adresu fmii@europe.com.

Forum mladih Igmanske inicijative je regionalna omladinska mreža koja se zalaže za izgradnju mira, tolerancije, razumevanja i poverenja između zemalja potpisnica Dejtonskog sporazuma, kao i za lokalnu i regionalnu saradnju mladih u oblasti kulture, nauke i obrazovanja. Forum je predstavništvo mladih u okviru Igmanske Inicijative, koja je osnovana u novembru 2000. godine i obuhvata više od 150 nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.