DIRLJIVO Ispovest ovog dečaka na samrti vraća veru u ljudskost

Izvor: 24sata, 20.Avg.2014, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIRLJIVO Ispovest ovog dečaka na samrti vraća veru u ljudskost

Pre tačno godinu dana Skaj Hal se spremao da krene u predškolsko sa vršnjacima. Ali, umesto da obuče novu uniformu i cipele, ovaj mali Britanac je završio u bolnici, sa dijagnozom od koje se ledi krv u žilama - agresivan tumor na mozgu. Tačno godinu dana kasnije, Skaj više nema rak, ali umire od posledica hemoterapija i zračenje koja su mu uništila deo mozga. I pored svega, on želi da pomogne drugima koji prolaze kroz iste patnje kao on.

Naime, ovaj dečak želi da obori >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << rekord i da uđe u Ginisovu knjigu sa najdužom rukavicom od gumica ikada. On želi da narukvica bude dovoljno dugačka da se rastegne od Zemlje do Meseca.

Skaju je ova ideja pala na pamet tokom jedne od mnogobrojnih terapija koje je mesecima primao. Njegovoj majci Seli je teško kada se seti tog dana kada su jo saopštili strašne vesti.

Njen sin je već nedeljama imao problema sa mučninom i na kraju su ona i njen suprug odlučili da ga odvedu na skener glave. Iako je lekar prvo rekao da je snimak čist i da je dečak zdrav, nekoliko minuta kasnije pozvao je majku u svoju sobu i saopštio joj strašne vesti i to pred detetom.

- Skaj je tada bio sa mnom, pa sam morala dan ublažim reakciju zbog njega. Ali srce mi je stalo. Svet je utihnuo i sve je postalo usporeno. Tumor na mozgu je nešto što ne biste poželeli ni najgorem neprijatelju, a kamoli voljenom četvorogodišnjem sinu. Ali sećam se da sam samo pomislila "Nemoj da se slomiš samo zbog Skaja". I tu ulogu igram već godinu dana - kaže majka.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

DIRLJIVO: Priča ovog dečaka na samrti vraća veru u ljudskost!

Izvor: NaDlanu.com, 20.Avg.2014

Pre tačno godinu dana Skaj Hal se spremao da krene u predškolsko sa vršnjacima. Ali, umesto da obuče novu uniformu i cipele, ovaj mali Britanac je završio u bolnici, sa dijagnozom od koje se ledi krv u žilama - agresivan tumor na mozgu. ..Tačno godinu dana kasnije, Skaj više nema rak, ali umire...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.