Bivši „25. maj“ oživeće prvih dana Nove godine

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši „25. maj“ oživeće prvih dana Nove godine

Sportski centar “Milan Gale Muškatirović”, nekadašnji “25. maj”, posle višegodišnjeg propadanja povratiće stari sjaj u 2011. godini. Do Nove godine biće završena rekonstrukcija unutrašnjeg dela kompleksa u kojem se nalazi i olimpijski bazen dok je maj rok za završetak radova na otvorenim plivalištima, ističu u ovom sportskom centru.

„Ponos Dorćolaca" u junu je pretvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u veliko gradilište, a najteži deo posla je obavljen, pa tako ulazak u prostorije ovog sportskog centra već sada pruža sliku budućeg, daleko savremenijeg izgleda.

- Sanirali smo krov koji je predstavljao najveći problem pošto je prokišnjavao i postavili staklenu fasadu. Takođe, ugradili smo kompletnu najsavremeniju instalaciju i klimatizaciju zajedno sa filterima i pumpama za vodu. Predstoje nam još "fini” radovi na samoj unutrašnjosti kako bazena tako i kompleksa. Postavlja se podno grejanje i specijalne antiklizne pločice - ističe Milan Popović, direktor sportskog centra "Milan Gale Muškatirović” i dodaje da je kompletnu rekonstrukciju finansirala opština Stari grad sa skoro milijardu dinara.

Ceo kompleks je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture zbog čega je morao zadržati pređašnju spoljašnjost. Međutim, to ne znači da posetioci neće uživati i u novim sadržajima ovog objekta.

- Na spratu pored olimpijskog plivališta sa tribinom imamo i manji bazen, a u neposrednoj blizini nalaziće se prostorija sa tri đakuzi kade, bazen sa hladnom vodom i sauna. Kako bi svi posetioci imali sve mogućnosti za vežbanje u prizemlju ćemo otvoriti manju salu za aerobik i gimnastiku i teretanu. Ispod nivoa bazena biće postavljeni reflektori i kamere za snimanje dešavanja u vodi - objašnjava Popović i ističe da je rok za završetak radova na rekonstrukciji unutrašnjeg dela centra 15. decembar, a da bi prve goste trebalo očekivati početkom sledeće godine.

U sklopu sportskog centra nalaze se i otvoreni bazeni čije će renoviranje uslediti odmah po završetku radova na zatvorenom plivalištu. Kako bi kompleks ispunio sve uslove za evropska i svetska takmičenja najveće plivalište na otvorenom dobiće olimpijske dimenzije.

- Veliki bazen biće zarotiran za 90 stepeni, a sa obe strane imaće tribine. Pored njega imaćemo dva manja rekreativna bazena od kojih će jedan biti dečiji, nepravilnog oblika. Uredićemo i prostor između plivališta koji će predstavljati veliku plažu - kaže Popović i dodaje da će se u julu na otvorenom olimpijskom bazenu održati Evropsko prvenstvo za juniore u plivanju.

Lift i rampa za osobe sa invaliditetom

Nakon rekonstrukcije svi sadržaji u sportskom centru "Milan Gale Muškatirović” biće dostupni i osobama sa invaliditetom.

- Pošto se bazeni nalaze na spratu ugradićemo lift, a nabavićemo i rampu koja će omogućiti svim osobama sa invaliditetom da se bez problema kreću u celom objektu - priča Popović.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.