12 filmova koje jedva čekamo da vidimo u 2015. (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2014, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

12 filmova koje jedva čekamo da vidimo u 2015. (VIDEO)

Mnogi stručnjaci predviđaju da bi u 2015. holivudski studiji mogli da zabeleže rekordnu zaradu na bioskopskim blagajnama.

Ne samo da ćemo dobiti nove "Zvezdane ratove" već nas očekuje i nastavak "Avengersa", a nema sumnje da će oba filma zaradom preći milijardu dolara.

Naravno, i u 2015. bit ćemo bombardovani nastavcima i rebootovima franšiza pa možemo zaključiti da nas ni iduće godine holivudski umovi neće oduševiti originalnošću. Ali, ovog puta bavimo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se samo blokbasterima pa originalnost ne treba ni očekivati.

12. "50 nijansi sive"

Radi se o dugoočekivanom filmu nastalom prema bestseleru E.L. Džejms, a uzmemo li u obzir da će osim obožavateljki u bioskopu završiti i njihovi na silu odvučeni partneri, ovaj "soft pornić za domaćice" mogao bi se pretvoriti u jedan od najvećih hitova godine.

Kad na sve to dodamo datum izlaska (Dan zaljubljenih) i činjenicu da je film imao najgledaniji trejler 2014., jedino što bi se moglo da mu se ispreči na putu prema uspehu je činjenica da izlazi u periodu kada blokbusteri baš i ne uspevaju.



11. "Ted 2"

Kad se "Ted" Sea MekFalrena pojavio u bioskopima, retki su očekivali da će se komedija o bezobraznom plišanom medvediću pretvoriti u jedan od najvećih hitova 2012.

Film je zaradio 550 miliona dolara, a može li nastavak ponoviti uspeh, videćemo u julu.

10. "Inside Out"

Dovoljno je reći da se radi o novom Piksarovom animiranom filmu. Studio koji nam je doneo neke od najboljih animiranih filmova svih vremena retko kad podbaci.



Nema sumnje da će i njihov novi projekt preći granicu od 500 miliona dolara, a kad na sve to dodamo i uistinu originalnu ideju koja bi u istoj meri mogla privući i decu i odrasle, možemo zaključiti da neće biti posebnog iznenađenja ako serviraju još jedan hit.

9. "Terminator: Genisys"

Nakon što smo u glavnoj ulozi videli Kristijana Bejla, relativno neuspešni pokušaj oživljavanja kultne SF franšize dokazao je da "Terminator" jednostavno nije prava stvar bez Švarcenegera.

Paramount je zato ponovno angažovao Arnija koji će se pridružiti mladoj ekipi i tako uspešno ujediniti stare i nove fanove.

Iako se Švarceneger u svom povratničkom pohodu nije mogao pohvaliti hitovima (izuzev "The Expendablesa") i dalje se radi o filmu koji mnogi očekuju sa nestrpljenjem pa bi se to moglo pozitivno odraziti i na zaradu.

8. "Nemoguća misija 5"

"Nemoguće misije" od samog su početka hitovi, a poslednji nastavak postao je ne samo najuspešniji deo franšize već i jedan od najuspešnijih filmova Toma Kruza (gotovo 700 milijuna dolara).

O novom nastavku ne znamo puno osim da se u glavnim ulogama pojavljuju Kruz i Džeremi  Rener koji će se pojaviti i u nastavku "Avengersa", a ako je suditi prema fotografijama novih Kruzovih vratolomiji, i ovog puta možemo očekivati apsolutni akcioni urnebes.

7. "Jurassic World"

Krisu Pratu trenutno ide ("LEGO" i "Čuvari galaksije") , ali to u ovom slučaju nije jedini razlog zbog kojeg predviđaju uspeh novog filma o dinosaurima koji su se oteli kontroli.

Naime, franšiza "Park iz doba Jure" od samog je početka bila magnet za publiku, a samo je prvi deo zaradio preko milijardu dolara. Iako su nastavci bili daleko slabiji, poduža pauza od posljednjeg dela i Pratova rastuća popularnost svakako će doprineti popularnosti "Parka iz doba Jure"

6. "Minions"

Ako ste ikad videli kako klinci u bioskopima reaguju na male proćelave žute Gruove pomoćnike, jasno vam je i o kakvom je hitu je reč. Dodamo li i da je ovo spin-off u potpunosti posvećen njima, milijardu dolara na bioskopskim blagajnama čini se kao sasvim realna mogućnost.

5. "Spectre"

"Skyfall" je zaradio preko milijardu dolara, a u novu se avanturu Džejmsa Bonda polažu još veće nade.

Nažalost, nedavni su hakerski napadi na Sony rezultirali nedovršenim scenarijem koji baš nije oduševio, ali pitanje je koliko će to stvarno uticati na popularnost filma.



Na kraju krajeva, megalomanski budžet od 300 miliona dolara i agresivna marketinška kampanja popraviće eventualnu štetu.

4. "Igre Gladi: Ptica rugalica - drugi deo"

Iako prvi deo trećeg nastavka nije prošao onako kako su mnogi očekivali, moramo shvatiti da se, realno gledajući, radi o dugom trejleru završnog filma, a praksa pokazuje da drugi deo na ovaj način podeljenih filmova uvek prolazi daleko bolje ("Sumrak saga" i "Harry Potter").

U svakom slučaju, Dženifer Lorens je jedna od najisplativijih glumica današnjice, a taj će status verovatno potvrditi i ovim filmom.

3. "Žestokih 7"

Sedmi deo "Brzih i žestokih" biće hit. U to nema sumnje. Jedino je pitanje koliko će činjenica da je ovo poslednji film Pola Vokera uticati na stanje na bioskopskim blagajnama.

Stručnjaci predviđaju da hoće jer, poslovno gledano, smrt Vokera izazvala je nezapamćen interes na društvenim mrežama i koliko god to bezosećajno zvučalo, priča o njegovoj smrti pretvorena je u svojevrsnu online kampanju u kojoj je promovisan sedmi nastavak filma.



2. "The Avengers: Age of Ultron"

Avengersi. Treba li još šta dodati?

Fanovi tri godine čekaju na nastavak filma koji je zaradio milijardu i 500 miliona dolara, a ako u obzir uzmemo i činjenicu da je gotovo 800 miliona dolara zaradio čak i Marvelov neočekivani hit "Čuvari galaksije", postaje jasno da ultimativni Marvelov film ne može i neće podbaciti.

Naravno, "podbaciti" u ovom slučaju znači "zaraditi manje od milijardu i po".



1. "Star Wars: The Force Awakens"

Preko 80 miliona pregleda u ovom trenutku ima samo trejler koji se pojavio pre nekoliko nedelja, a kad ne sve dodamo i to da J.J. Abrams nikad ne greši i to da je reč o nastavku "Zvezdanih ratova" čija je statistika na blagajnama neprikosnovena - govorimo o hitu.

Preciznije, govorimo o hitu godine.

Dizni je 2012. otkupio Lucasfilm za četiri milijarde dolara. Budite sigurni da će učiniti sve kako bi taj novac vratili. Po mogućnosti sa tri nova nastavka.


Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.