Ko kaže da je mrtva: Nokija razgrabljena za minut

Izvor: B92, 21.Jan.2017, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko kaže da je mrtva: Nokija razgrabljena za minut

Novi Nokijin smartfon koji je pušten u prodaju u Kini i košta oko 245 dolara rasprodat je za manje od dva minuta.

Ekskluzivni prodavac očekivao je veliko interesovanje. Kažu da su dobili više od milion rezervacija za prvi dan prodaje. Ipak, tačan broj prodatih modela nije otkriven.

Ova prodavnica dobila je naređenje da ne isporuči nijedan uređaj van zemlje.

Pretpostavlja se da je ovo prvi od pet modela s logom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nokije koje možemo očekivati tokom godine.

Nokia 6 koja se trenutno prodaje samo u Kini ima Qualcomm Snapdragon 430 procesor, 4GB RAM-a i 64GB interne memorije koja se može proširiti microSD memorijskim karticama. Dijagonala ekrana je 5,5 inča uz Full HD rezoluciju, a tu su i dve kamere na poleđini od po 16MP i prednja kamera od 8MP kamera.

Kapacitet baterije iznosi 3,000mAh, a operativni sistem koji pokreće ovaj smartphone je, naravno, Android – i to poslednja verzija 7.0 Nougat.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.