Ovo su najstrašniji hoteli u kojima možete da provedete Noć veštica (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Nov.2014, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najstrašniji hoteli u kojima možete da provedete Noć veštica (FOTO)

Zastrašujuće građevine širom sveta kriju po neku tajnu o duhovima i vampirima, koji lutaju hodnicima i prostorijama. Danas su to luksuzni hoteli u kojima uživaju turisti koji su u potrazi za avanturom

Za Noć veštica očekujemo puno strašnih maski, žurki u jezivim kostimima i mnoge druge manifestacije kojima se obeležava ovaj praznik. Mnogi horor fimovi bili su inspirisani najstrašnijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << noći u godini, pa su urbane legende i priče vezivane za ove hotele. Neki od njih su poslužili i kao scenografija ovim filmovima.

Izabrali smo osam najstrašnijih hotela, samo za one najhrabrije i željne avanture, koje ne zadovoljava obično maskiranje, već od ove noći traže pravu horor priču.

1. Vila Sent Anton, Klison, Francuska

Foto: Trivago/Villa Saint Antoine

Dvorci su oduvek bili predmet mnogih misterija, pa tako srednjovekovni zamak Tifauges, dom ozloglašenog serijskog ubice Žils De Rajsa, predstavlja jednu od najjezivijih priča. Junak francuske bajke “Plavobradi”, nadimak koji je kasnije dobio ovaj serijski ubica, dozivao je demone u zamak i optužen je za ubistvo više od stotinu dece. Iz ove vile može se videti ozloglašeni dvorac beskrupuloznog vlasnika koji je osuđen na smrt 1440. godine.

2. Del Koronado, San Dijego, SAD

Foto: Trivago/Del Coronado

Grandiozna građevina u viktorijanskom stilu, iza svoje elegancije i sjaja, skriva jezivu priču. Mlada i lepa Kejt Morgan davne 1892. godine boravila je u hotelskoj sobi broj 3312, neposredno nakon raskida sa mužem. Četiri dana kasnije ubila se hicem iz pištolja na plaži nedaleko od hotela.

Urbana legenda glasi da je bila trudna i da je uzimanjem kinina pokušala da se otarasi deteta. Od tada je hotelsko osoblje počelo da prijavljuje čudne događaje, koji se odvijaju u istoj sobi, a gosti hotela su često primećivali siluetu žene u haljini kako noću luta hodnicima hotela.

3. Stanli, Kolorado, SAD

Foto: Trivago/The Stanley

Strašna građevina u kojoj se odvija drama u filmu  “Isijavanje”  upravo je ovaj hotel u Estes Parku, u državi Kolorado. Čuveni pisac Stiven King boravio je baš u ovom hotelu, gde je pronašao inspiraciju za svoj roman. Hotel je prvi put otvoren 1909. godine i postao je poznat po svojim legendama o duhovima koji žive u njemu. Gosti hotela su u više navrata prijavljivali nestale stvari, misteriozni zvuk i viđali duhove, koji navodno žive u zidovima zgrade.

4. Langam, London, Velika Britanija

Foto: Trivago/The Langham London

Langam u Londonu koji postoji od 1865. godine, poznat je kao najstariji hotel u ovom gradu iz serije “Grand Hotels”. Za ovaj hotel se vezuje legenda da je 1797. godine zgradu naseljavalo 7 duhova. Najstrašnija priča je o lekaru koji je ubio svoju ženu i sebe tokom medenog meseca koji su proveli baš u ovom hotelu. Danas gosti mogu, na sopstveni rizik, boraviti u “začaranoj“ sobi broj 333.

5. Kaza Vagner, Brašov, Rumunija

Foto: Trivago/Casa Wagner

Transilvanija koja predstavlja dom vampira, sudeći po romanu Bram Stokera “Drakula” iz 1897. godine, najposećenija je za vreme ovog “strašnog”praznika. Radnja romana o rumunskom princu dešava se u blizini grada Brašov u zamku Bran, koji je poznatiji kao utočišče vampira. Zgrada hotela, koja je izgrađena daleke 1477. godine, poznata je po preplitanju elementa drevne i moderne arhitekture, pa je zato idealna za istraživanje istorijske gotske regije.

6. Dr Holms, Gejlo, Norveška

Foto: Trivago/Dr. Holms

Uprkos mirnom pejzažu i predivnom skijalištu, hotel krije mračnu tajnu koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ne tako davne 1926. godine, za vreme medenog meseca, mlada žena pronašla je muža u krevetu sa drugom. Nakon misterioznog nestanka i trodnevne potrage, nesrećna žena pronađena je kako visi u potkrovlju. Sudeći po legendi, njen duh i dalje živi u sobi broj 320.

7. Relais Kastelo, Bevilakva, Italija

Foto: Trivago/Ralais Castello

Ovaj dvorac, koji se nalazi u blizini Verone, odiše istorijom i tradicijom dalekog XIV veka. Legenda pripoveda da dvorcem luta duh bivšeg vlasnika, koji je nesretno nastradao izgorevši u požaru 1884. godine. Kasnije je dvorac pretvoren u romantični i luksuzni hotel sa četiri zvezdice koji je sačuvao svoj srednjovekovni šarm.

8. Lovat Loh Nes, Loh Nes, Velika Britanija

Foto: Trivago/The Lovat

Čudovište Nesi iz Loh Nesa, jedna je od najpoznatijih britanskih legendi koja je po prvi put zainteresovala javnost 1922. godine i od tada se glasine o njegovom postojanju ne zaustavljaju. Idealno mesto za „sastanak“ sa ovim neuhvatljivim stvorenjem je Hotel Lovat, koji se nalazi na južnoj obali Loh Nesa u malom selu Fort Augustus. Ova viktorijanska zgrada izgrađena 60-tih godina XIX veka u potpunosti je obnovljena 2007. godine, i predstavlja pravo uživanje turistima koji dođu da se odmore ili čak baš iz razloga da vide čuveno čudovište.

(Telegraf.rs/ Izvor: trivago.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.