Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO SE BOJI DUHA JOŠ Jezive ispovesti ljudi koji su prizivali duhove

Kako se bliži veoma popularan praznik u Americi, a i šire, "Noć veštica", jedna od najpopularnijih tema na mreži Redit postala je diskusija o onostranim iskustvima prilikom korišćenja Ouija table koja služi za prizivanje duhova.

Radi se zapravo o "ploči za prizivanje duhova ili preminulih osoba" koja na sebi ima ispisana sva slova abecede, brojeve od 0-9, reči "da", "ne", ponekad i "zdravo" ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "doviđenja", kao i razne simbole. Prilikom komunikacije s "duhovima", preminuli bi trebalo da pomiču mali srcoliki komad drveta prema slovima ili brojkama i tako šalju poruke iz zagrobnog života.

Mnogi tvrde da su prilikom prizivanja duhova zaista doživeli neobjašnjive, često zastrašujuće stvari. Novinarka Esra Gurkan je skupila neke od tih priča koje su podelili korisnici na Reditu.

Na pitanje: "Da li ste imali neobičnih iskustava s Ouija pločom?", odgovoreno je više od 200 puta, a zbog nekih od odgovora neće vam pasti na pamet da ikad pipnete tablu za prizivanje duhova.

Ploča prorekla smrt oca

Jedan od korisnika komentar je počeo s rečenicom "kako je oduvek hteo da opiše svoje zastrašujuće iskustvo", ali se nikad do sada nije usudio, sve dok ga nije zaštitila "anonimnost" interneta. On kaže kako je njegov otac prizivao duhove sa svojim prijateljima kada im je rečeno da će otac jednog od njih preminuti u bliskoj budućnosti. Sledeće nedelje poginuo je njegov deda kada ga je na putu udario automobil.

"Vidim kroz vaše oči"

Sledeći korisnik Redita kaže kako je sa prijateljima prizivao duhove kad mu je bilo 13 godina. Igrali su se s pločom kad im je stigla poruka "Mogu da vas vidim kroz prozor", a zatim i mnogo jezivija: "Mogu da vidim kroz vaše oči". Nakon toga je usledila poruka "Ispod auta sam" zbog čega su dečaci odmah izjurili napolje da vide šta se nalazi ispod automobila i tamo su naišli na ogromnu i agresivnu crnu mačku. Kad su u strahu otrčali nazad u kuću odmah je nestalo struje, a oni do jutra nisu izašli iz kuće. Nakon toga ploču više nikad nisu uzeli u ruke.

Morali da isele iz kuće

Korisnica pod nadimkom "Matari" rekla je da su se u njihovoj kući dogodile neke neobjašnjive stvari pa su, kao i svako razumno biće, odmah pohrlili da upitaju tablu za savet.

"To je bila loša ideja", kaže. Prvo im je srcoliki pokazivač odleteo s ploče, a stvari u kući su se toliko pogoršale da su na kraju morali da se isele. Šta se tačno desilo, korisnica nije objasnila.

Džema Džejn

Jedan od korisnika ispričao je kako je tokom prizivanja duhova ploča ispisala ime Džema Džejn, što se na kraju ispostavilo da je ime njegove prave majke, s obzirom da je bio usvojen.

Kad je njegova davno preminula rođaka kao devojka upitala hoće li se udati za svog tadašnjeg dečka ploča je odgovorile ne. Kad je upitala hoće li se razići, ploča je opet rekla ne. Kad je napokon pitala da li će neko od njih umreti, ploča je rekla da. Nedelju dana kasnije njen dečko je poginuo u nesreći.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.