Otvoren Centar za naučne radionice

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2017, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Centar za naučne radionice

Centar za naučne interaktivne radionice pod nazivom Fenomen danas je otvoren u beogradskoj opštini Vračar. Osnivači tog centra su dve najmasovnije kulturne i naučno-popularne manifestacije, Festival nauke i Noć muzeja.

Cilj centra je da kod dece uzrasta od 7 do 15 godina razvije prirodnu radoznalost, kreativnost, samostalno i kritičko mišljenje kao i pozitivan odnos prema učenju, nauci i svetu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Uz naučnu laboratorija, polaznicima su na raspolaganju i amfiteatar opremljen za multimedijalna predavanja i deo namenjen interaktivnim naučnim radionicama, saopštio je Fenomen.

"Želimo mladima da omogućimo učešće u radionicama sa praktičnim zadacima i eksperimentima, kako bi kroz stručno mentorstvo razvili svoje talente, veštine i logičko razmišljanje", rekla je jedna od osnivača Fenomena Ana Petrović.

Program je osmišljen tako da prati školsku godinu a prirodni fenomeni su obrađeni iz ugla različitih naučnih oblasti.

Svaki mesec je posvećen jednom prirodnom fenomenu, pa je tako septembar mesec energije, oktobar je mesec vode a novembar mesec elektriciteta, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.