Zgrada u Njujorku ima ulaze za bogate i za siromašne

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2014, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zgrada u Njujorku ima ulaze za bogate i za siromašne

Vlasti Njujorka odobrile su kontroverzni projekat jedne građevinske firme koja planira da izgradi zgradu sa zasebnim ulazima za bogate i siromašne stanare. Iako će stanovati na istoj adresi, bogati i sromašni se neće sretati, zahvaljujući duplim ulazima.

Siromašni kao da ne postoje, bogati ne žele i ne moraju da ih gledaju

 

Firma "Ekstel" namerava da na Menhetnu izgradi zgradu na 33 sprata. Zgrada će se nalaziti na Uper Vest Sajdu u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Central parka i reke Hadson. Stanari će u nju, zavisno do dubine džepa, ulaziti na velika, glavna vrata, ili na sporedna do kojih će se dolaziti iz male sporedne uličice.

Prema američkim propisima gradnje, velike stambene jedinice mogu se graditi samo pod uslovom da je predviđen određeni broj socijalnih stanova za siromašnije građane. Zgrada "Ekstela" imaće 219 stambenih jedinica, od čega će 55 biti socijalnih.

 

Ali, koja će biti granica između bogatih i siromašnih? Kako su objavili američki mediji, četvoročlane porodice s godišnjim prihodom od 51.540 američkih dolara ili manje, moraće da koriste ulaz za siromašne. Takođe, neće smeti da koriste teretanu i bazen.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

ODOBRILI PROJEKAT: Zgrada u Njujorku će imati poseban ulaz za bogate i za siromašne!

Izvor: BKTV News, 24.Jul.2014

Vlasti Njujorka odobrile su kontroverzni projekat jedne građevinske firme koja planira da izgradi zgradu sa zasebnim ulazima za bogate i siromašne stanare. Iako će stanovati na istoj adresi, bogati i sromašni se neće sretati, zahvaljujući duplim ulazima.. Firma “Ekstel” namerava da na Menhetnu...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.