Zdravlje najmlađih na prvom mestu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2017, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravlje najmlađih na prvom mestu

Dva pacijent monitora vrednosti 21.000 američkih dolara, donacija humanitarne organizacije Lajflajn Njujork koja posluje pod pokroviteljstvom Nj.K.V. princeze Katarine, prethodnih dana stigla je na dečje odeljenje Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije.

Isto tako i televizor, kako bi boravak mališana u bolnici bio makar malo ugodniji Značajna sredstva za realizaciju donacije prikupljena su na humanitarnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << događaju u Bostonu zahvaljujući tamošnjim srpskim porodicama, kao i medicinskom osoblju iz Instituta za rak "Dana Farber" iz Bostona, dečje bolnice Šrajners iz Bostona i Opšte bolnice Masačusetsa.

Televizor je velikodušan poklon kompanije LG. Vredne poklone uručila je Nj.K.V. princeza Katarina, koja je takođe dečici na odeljenju podelila i igračkice, vodeći računa i da deci izmami osmeh na lice.

- Veliko hvala za ovu donaciju našim ljudima koji žive u Bostonu i Lajflajn humanitarnoj organizaciji iz Njujorka čiji sam pokrovitelj. Nadam se da će ova donacija pomoći deci koja borave na odeljenju. Moj suprug, prestolonaslednik Aleksandar i ja ćemo se truditi da i u budućnosti pomognemo što je više moguće, pogotovo dečja odeljenja i dečje bolnice. Ponosni smo na naše lekare i njihov rad. Nedavno smo uručili i 3D mamograf vrednosti 300.000 dolara Centru za radiologiju Kliničkog centra Niš, a ova donacija je ostvarena u saradnji sa američkom kompanijom Holodžik - rekla je princeza Katarina, izuzetno predana i posvećena humanitarnom radu, gde god da se nalazi.

U njenoj pratnji bio je i mlađani Aleksandar Ojdrović (20) iz Bostona, čija je porodica dala značajan doprinos ovoj akciji.

Došao je da se bolje upozna sa otadžbinom, volontira i bude dragi gost princeze.

Tokom posete, princeza Katarina je najavila za naredni period i nove isporuke medicinske opreme za sterilizaciju u vrednosti od 1.400.000 američkih dolara:

- Sa posebnim zadovoljstvom moram da istaknem da je protekli mesec po pitanju doniranja bio najveći i najplodonosniji, kada se uzmu u obzir svih prethodnih 25 godina postojanja naše fondacije. Zahvaljujem se svima, jer je to zajednički uspeh.

Humanitarnoj isporuci prisustvovao je prof. dr Miloš Joković, direktor Klinike za neurohirurgiju KCS, koji je ovom prilikom zahvalio princezi Katarini i izrazio želju za nastavkom saradnje i pomoći deci oboleloj od raka.

- Nama uvek, na žalost ili sreću, nešto treba. U suštini, pored medicinske opreme, i te kako su nam dobrodošli dečji krevetići, jer ove koje imamo su stari 30 godina, ali i posteljina i fotelje za sobu za prijatniji boravak u bolnici - rekao je prof. dr Miloš Joković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.