Zbog krađe kabla stao metro u Njujorku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2015, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog krađe kabla stao metro u Njujorku

Podzemna železnica u Njujorku sa stotinama hiljada putnika u sredu je stala zbog velike krađe bakarnih kablova duž pruge, objavile su vlasti.

Krađa 150 metara kabla prisilila je njujorško preduzeće za gradski prevoz da sasvim zatvori jednu liniju podzemne železnice i putnicima ponudi vanredne autobuse. Kabl je ukraden na desetak mesta duž pruge.

Zbog te krađe, vozovi na druge dve linije koje prevoze po 775.000 putnika dnevno kasne ili su pretrpani.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Krađa je otkrivena u noći između utorka i srede, kada je jedan voz iznenada stao jer je ostao bez struje.

Oćekuje se da će za postavljanje novog kabla biti potreban čitav dan.

Krađe kablova radi preprodaje bakra na otpadu muče železnicu i druga uslužna preduzeća širom SAD. Cena kilograma bakra je u sredu bila oko šest dolara.

Desetak zaposlenih u njujorškom preduzeću za gradski prevoz je 2013. godine uhapšeno zbog preprodaje bakarne žice vrednosti 250.000 dolara tokom tri godine.

Kazna za takvu krađu bakra u državi Njujork je od najmanje 16 meseci, do četiri godine zatvora, a ako sduf krađu bakra oceni kao tešku, kazna je još veća.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.