Wall Street. S&P 500 pao, Nasdaq rekordan

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Jul.2017, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street. S&P 500 pao, Nasdaq rekordan

NEW YORK – Na Wall Streetu su u ponedjeljak Dow Jones i S&P 500 indeks pali, dok je Nasdaq dosegnuo novu rekordnu razinu uoči objava kvartalnih poslovnih izvješća najvećih tehnoloških kompanija.

Dow Jones se spustio 0,3% na 21.513,2 poena, uslijed pada dionica General Electrica i Johnson & Johnson-a. S&P 500 je nevelikim gubitkom zatvorio trgovanje na razini od 2.469,9 poena, a vodeći gubitnik bio je sektor telekomunikacija dok je financijski sektor predvodio dobitnike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
Nasdaq je jedini zabilježio pozitivnu promjenu na 6.410,8 poena, a ovaj indeks od početka godine bilježi rast vrijednosti od skoro 20%.

Sezona korporatvnih objava je u punom jeku, pa je prema podacima FactSet-a od petka, 73% kompanija iz indeksa S&P 500 premašilo je očekivanu dobit, dok je 77% kompanija ostvarilo prihode iznad očekivanja.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.