(VIDEO) NEDA MU SE: Njujork pokvario povratak Džejmsa u Klivlend, Peković odličan

Izvor: Kurir, 31.Okt.2014, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) NEDA MU SE: Njujork pokvario povratak Džejmsa u Klivlend, Peković odličan

Njujork je naneo prvi poraz Klivlendu, ekipu koju ove sezone mnogi smatraju prvim favoritom za osvajanje NBA lige

Košarkaši Njujorka pobedili su u noći između četvrtka i petka kao gosti ekipu Klivlenda sa 95:90, u svojoj prvoj ovosezonskoj utakmici NBA lige.

Njujork je tako naneo prvi poraz Klivlendu, ekipu koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ove sezone mnogi smatraju prvim favoritom za osvajanje NBA lige. Lebron Džejms, koji se posle četiri sezone vratio u svoj matični klub, loše je šutirao iz igre (6/20) i postigao je 17 poena. Efikasniji od njega u Klivlendu bili su Kajri Irving sa 22 i Kevin Lav sa 19 poena.

Njujork je sa 25 poena predvodio Karmelo Entoni, koji je 2003. godine bio treći pik na draftu, iza prvoplasiranog Džejmsa i srpskog košarkaša Darka Miličića, koji je bio drugi.

Iznenađenje su napravili i Los Anđeles Klipersi koji su na svom terenu sa 93:90 pobedili Oklahomu, predvođeni Blejkom Grifinom sa 23 i Krisom Polom sa 22 poena. Oklahomu je u odsustvu najboljeg igrača Kevina Durenta predvodio Peri Džons sa 32 poena, dok je Rasel Vestbruk igrao samo osam minuta i postigao dva poena.

Minesota je kod kuće pobedila Detroit sa 97:91 uz odličnu timsku igru, s obzirom na to da nijedan igrač nije imao više od 20 poena, uključujući prvog pika sa ovogodišnjeg drafta Endrjua Viginsa koji je imao osam. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Tadeus Jang sa 19 poena, dok je dva manje imao Nikola Peković, uz 10 skokova.

Detroit je predvodio Keron Batler sa 24 poena. Vašington je u gostima bio bolji od Orlanda sa 105:98, dok je Dalas kao domaćin savladao Jutu sa 120:102.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.