VANREDNA SITUACIJA Njujork se priprema za nezapamćenu mećavu

Izvor: Blic, 27.Jan.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANREDNA SITUACIJA Njujork se priprema za nezapamćenu mećavu

Najava snežnog nevremena nateralo je gradske vlasti Njujorka da se pripreme i uvedu zabrane letova i tranzita i zaustave javni prevoz, a vanredna situacija je uvedena i u šest država na američkoj Istočnoj obali.

Obilne padavine u kombinaciji sa jakim vetrom i olujom očekuju se tokom noći po lokalnom vremenu, kao i do metar snega u Njujorku.

Više od 7.100 letova je otkazano, dok je Menhetn opusteo pošto su se putnici koji koriste javni prevoz krenuli ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kućama ostavljajući za sobom sablasno tihe ulice.

Sinoć u 23 sata po lokalnom vremenu, u Njujorku je zatvoren tranzitni sistem, osim za interventne službe.U 13 okruga zatvoreni su tuneli i mostovi koji povezuju Menhetn sa Nju Džersijem.Njujorški metro proslednji put je zatvoren tokom haranja uragana Sendi 2012. godine, prenela je agencija AFP

Američka Nacionalna meteorološka služba upozorila je da bi "mećava opasna po život" mogla da donese obimne snežne padavine do čak 90 centimentara, dodaje Rojters.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mećava "opasna po život" zaobišla Njujork

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2015

Na desetine miliona ljudi duž američke Istočne obale potražili su sklonište uoči najavljene "mećave opasne po život", koja, međutim, nije ispunila prognoze da će biti jedna od najgorih ikada viđenih u tom delu SAD-a...Prognostičari američke Nacionalne meteorološke službe prvobitno su saopštili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.