Ustreljen njujorški policajac, napadač uhapšen

Izvor: RTS, 03.Maj.2015, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustreljen njujorški policajac, napadač uhapšen

Policajac u civilu Brajan Mur ustreljen je u glavu u Njujorku. Mur se nalazi u kritičnom, ali stabilnom stanju. Napadač je identifikovan i uhapšen.
Napad je identifikovan kao Dimitrijus Blekvel, a uhapšen je pola sata posle incidenta koji se desio noćas po lokalnom vremenu, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beta.

Blekvel će biti optužen za pokušaj ubistva policajca i večeras će biti izveden pred sudiju.
Njujorški policijski komesar Bil Braton kaže da su Mur i njegov partner Erik Džensen bili u neobeleženom automobilu kada su spazili čoveka koji je sumnjivo nameštao pojas.
Policajci su sumnjali da ima pištolj, zbog čega su mu prišli. Nakon toga Blekvel je izvukao vatreno oružje iz pojasa i uperio ga u policajce.
"Namerno je ispalio nekoliko metaka u vozilo i pogodio Mura u glavu", navodi Braton.
Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio poručuje da je to podsetnik na opasnost sa kojom se policajci svakodnevno suočavaju. "Mur potiče iz policijske porodice i bio je čestit policajac", dodaje De Blazio.
Lokalni mediji prenose da je Blekvel nedavno pušten na uslovnu slobodu, pošto je odslužio sedam godina u zatvoru za pokušaj ubistva.
U poslednjih pet meseci u Njujorku je to peti incident ustreljivanja policajaca.
U decembru su dva policajca ubijena u svom automobilu u Njujorku, a napadač je potom izvršio samoubistvo.
Ovaj napad desio se u trenutku pojačanih tenzija u SAD zbog prekomerne upotrebe sile policije.
Tužilaštvo u Baltimoru, koji poslednjih dana potresaju neredi zbog ubistva u pritvoru jednog uhapšenika, podigli su u petak optužnicu protiv šest policajaca.
U tom gradu je od utorka bio na snazi i policijski čas, koji je ukinut danas.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.